Lohipastrami - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipastrami

Lohipastrami
Annokset
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Juhlapöytään sopiva lohipastrami saa makua pippurista ja juustokuminasta. Valmistus on helppoa, mutta maustumiseen on syytä varata aikaa.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
lohifileen keskipalaa
1/2 dl
karkeaa merisuolaa
2 tl
juustokuminaa
2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
roseepippuria rouhittuna

Näin teet

1

Poista lohifileestä nahka, ruodot ja rasva. Leikkaa lohi pitkittäin ruotoviivan suuntaisesti neljäksi tangoksi. Mausta tangot suolalla ja kääri jokainen yksitellen kelmuun. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

600 g
lohifileen keskipalaa
1/2 dl
karkeaa merisuolaa
2

Poista kelmu ja suola. Paahda kaksi lohitankoa kerrallaan kuivalla, kuumalla pannulla noin 10 sekuntia jokaiselta puolelta niin, että tankojen pinnat paahtuvat kevyesti.

3

Sekoita mausteet matalalla lautasella. Pyöräytä lohitankojen pinnat mausteseoksessa. Kääri jokainen tanko yksitellen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

2 tl
juustokuminaa
2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
roseepippuria rouhittuna
4

Poista kelmut ja leikkaa tangot noin 1 ½ cm viipaleiksi. Tarjoa lohipastrami esimerkiksi kevyeltä salaattipetiltä tillillä ja sitruunalla maustetun ranskankerman kera.

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 19.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g4 g
Proteiinia11 g112 g
Rasvaa8 g81 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj500 4997
Energiaa kcal119 1193

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl juustokuminaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g4 g
Proteiinia11 g112 g
Rasvaa8 g81 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj500 4997
Energiaa kcal119 1193

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl juustokuminaa

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.