Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipiirakka lehtitaikinasta

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa

Ainekset

1 kpl
(600 g) isoa lehtitaikinalevyä

Täyte:

1 1/2 dl
Pitkäjyväistä riisiä
5 dl
Vettä
1 kpl
Kalaliemikuutio
3 kpl
Keitettyä munaa
100 g
Smetanaa
Suolaa ja rouhittua valkopippuria
1 dl
Hienonnettua tilliä
300 g
Graavilohta ohuina viipaleina

Voiteluun:

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte. Keitä riisi kalaliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois. Kuori kovaksi keitetyt munat ja hienonna haarukalla. Sekoita riisin joukkoon hienonnetut munat, smetana ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä täysin.

Jaa taikinalevy niin, että toinen osa on kaksi kertaa suurempi kuin toinen. Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt riisiseos ja levitä päälle lomittain graavilohiviipaleet. Ripottele päälle hienonnettua, tuoretta tilliä.

Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat koristeeksi ja taita levyn reunoja hieman pohjan alle. Koristele pinta ylimääräisillä taikinareunoilla tai leikkaa saksilla koristeita pinnalle. Voitele piirakan pinta munalla ja paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoile salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.