Sekoita lohijauheliha, muna, korppujauhot, sitruunanmehu, suola ja pippuri kulhossa. Mausta halutessasi chilikastikkeella. Sekoita tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin turpoamaan noin 10 minuutiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa pyöryköiden paistamisen ajan.
Pyörittele kalamassasta kostutetuin käsin noin 12 pyörykkää. Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi. Tarjoa tartarkastikkeen ja perunamuusin kanssa.
Vinkki: Pakasteperunamuusin valmistat nopeasti mikrossa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
108
452
7,0 g
2,3 g
5,0 g
3,5 g
0,2 g
6,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(1–2 tl chilikastiketta, esim, srirachaa),
mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli