Lohipyörykät ja nopea tartarkastike
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee kalapyörykät helposti valmiista lohijauhelihasta. Paista pyörykät pannulla rapeiksi ja sekoita kermaviilistä nopea tartarkastike kalapullille. Tarjoa perunamuusin kanssa.
| Lohipyörykät | |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) lohijauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (1–2 tl chilikastiketta, esim. srirachaa) | |
| Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Tartarkastike | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | sinappista kurkkusalaattia |
- 1.
Sekoita lohijauheliha, muna, korppujauhot, sitruunanmehu, suola ja pippuri kulhossa. Mausta halutessasi chilikastikkeella. Sekoita tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin turpoamaan noin 10 minuutiksi.
- 2.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa pyöryköiden paistamisen ajan.
- 3.
Pyörittele kalamassasta kostutetuin käsin noin 12 pyörykkää. Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi. Tarjoa tartarkastikkeen ja perunamuusin kanssa.
Lohipyörykät ja nopea tartarkastike
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Tee kalapyörykät helposti valmiista lohijauhelihasta. Paista pyörykät pannulla rapeiksi ja sekoita kermaviilistä nopea tartarkastike kalapullille. Tarjoa perunamuusin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Lohipyörykät | |
| 300 g | (1 pkt) lohijauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (1–2 tl chilikastiketta, esim. srirachaa) | |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Tartarkastike | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | sinappista kurkkusalaattia |
Valmistus
- 1
Sekoita lohijauheliha, muna, korppujauhot, sitruunanmehu, suola ja pippuri kulhossa. Mausta halutessasi chilikastikkeella. Sekoita tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin turpoamaan noin 10 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) lohijauhelihaa 1 kpl kananmuna 1/2 dl korppujauhoja 2 tl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna (1–2 tl chilikastiketta, esim. srirachaa) - 2
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa pyöryköiden paistamisen ajan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä 1 dl sinappista kurkkusalaattia 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 1/4 mustapippuria rouhittuna - 3
Pyörittele kalamassasta kostutetuin käsin noin 12 pyörykkää. Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi. Tarjoa tartarkastikkeen ja perunamuusin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Pakasteperunamuusin valmistat nopeasti mikrossa.
Ravintosisältö
108
Energiaa kcal
452
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
108
Energiaa kcal
452
Energiaa kj
7,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1–2 tl chilikastiketta, esim. srirachaa), mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























