Lohiseljanka
30 min

Nappaa talteen!
Tarjoa venäläiseen tapaan valmistettu lohiseljanka smetanan kanssa.
| 3 kpl | porkkanaa |
| 150 - 200 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 - 3 rkl | rypsi- tai avokadoöljyä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 - 2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 75 g | tomaattipyreetä |
| 1 - 2 kpl | laakerinlehteä |
| 15 kpl | mustapippuria tai 7 maustepippuria |
| 800 g | lohta kuutioina |
| 1/2 - 1 kpl | ruukku tilliä tai persiljaa |
| 1/2 - 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1 - 2 tl | kapriksia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| smetanaa | |
- 1.
Kuori ja käsittele kasvikset: suikaloi porkkana, selleri ja maustekurkku, silppua sipulit. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja kääntele hetki. Mittaa joukkoon vesi, kalaliemikuutio, tomaattipyree, laakerinlehti ja pippurit. Kiehauta.
Lisää lohikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kaprikset, silputut yrtit ja puristettu sitruunan mehu. Tarjoa seuraksi smetanaa.
- 2.
Mittaa joukkoon vesi, kalaliemikuutio, tomaattipyree, laakerinlehti ja pippurit. Kiehauta.
- 3.
Lisää lohikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kaprikset, silputut yrtit ja puristettu sitruunan mehu. Tarjoa seuraksi smetanaa.
Tarjoa venäläiseen tapaan valmistettu lohiseljanka smetanan kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | porkkanaa |
| 150 - 200 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 - 3 rkl | rypsi- tai avokadoöljyä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 - 2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 75 g | tomaattipyreetä |
| 1 - 2 kpl | laakerinlehteä |
| 15 kpl | mustapippuria tai 7 maustepippuria |
| 800 g | lohta kuutioina |
| 1/2 - 1 kpl | ruukku tilliä tai persiljaa |
| 1/2 - 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1 - 2 tl | kapriksia |
Lisäksi | |
| smetanaa | |
Valmistus
- 1
Kuori ja käsittele kasvikset: suikaloi porkkana, selleri ja maustekurkku, silppua sipulit. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja kääntele hetki. Mittaa joukkoon vesi, kalaliemikuutio, tomaattipyree, laakerinlehti ja pippurit. Kiehauta.
Lisää lohikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kaprikset, silputut yrtit ja puristettu sitruunan mehu. Tarjoa seuraksi smetanaa.
- 2
Mittaa joukkoon vesi, kalaliemikuutio, tomaattipyree, laakerinlehti ja pippurit. Kiehauta.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä 1 - 2 kpl kalaliemikuutiota 75 g tomaattipyreetä 1 - 2 kpl laakerinlehteä 15 kpl mustapippuria tai 7 maustepippuria - 3
Lisää lohikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kaprikset, silputut yrtit ja puristettu sitruunan mehu. Tarjoa seuraksi smetanaa.
Määrä Ainesosa 800 g lohta kuutioina 1 - 2 tl kapriksia 1/2 - 1 kpl ruukku tilliä tai persiljaa 1/2 - 1 kpl sitruunan mehu smetanaa
Ravintosisältö
2164
Energiaa kcal
9059
Energiaa kj
152,0 g
Rasvaa
26,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,0 g
Hiilihydraatteja
24,0 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
160,0 g
Proteiinia
11,7 g
Suolaa
2164
Energiaa kcal
9059
Energiaa kj
152,0 g
Rasvaa
26,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,0 g
Hiilihydraatteja
24,0 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
160,0 g
Proteiinia
11,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1,5 l Vettä, Laakerinlehteä, Mustapippuria tai 7 maustepippuria, 1 - 2 tl Kapriksia, Smetanaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























