Lohiseljanka

arvosana4/5

(1)arvio
1 Kappaletta

30 min

Tarjoa venäläiseen tapaan valmistettu lohiseljanka smetanan kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplporkkanaa
150 - 200 gjuuriselleriä
1 kplsipuli
1 kplmaustekurkku
1 kplvalkosipulinkynsi
2 - 3 rklrypsi- tai avokadoöljyä
1 1/2 lvettä
1 - 2 kplkalaliemikuutiota
75 gtomaattipyreetä
1 - 2 kpllaakerinlehteä
15 kplmustapippuria tai 7 maustepippuria
800 glohta kuutioina
1/2 - 1 kplruukku tilliä tai persiljaa
1/2 - 1 kplsitruunan mehu
1 - 2 tlkapriksia

Lisäksi

smetanaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja käsittele kasvikset: suikaloi porkkana, selleri ja maustekurkku, silppua sipulit. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kasvikset ja kääntele hetki. Mittaa joukkoon vesi, kalaliemikuutio, tomaattipyree, laakerinlehti ja pippurit. Kiehauta.

    Lisää lohikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kaprikset, silputut yrtit ja puristettu sitruunan mehu. Tarjoa seuraksi smetanaa.

  2. 2

    Mittaa joukkoon vesi, kalaliemikuutio, tomaattipyree, laakerinlehti ja pippurit. Kiehauta.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    1 - 2 kplkalaliemikuutiota
    75 gtomaattipyreetä
    1 - 2 kpllaakerinlehteä
    15 kplmustapippuria tai 7 maustepippuria
  3. 3

    Lisää lohikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kaprikset, silputut yrtit ja puristettu sitruunan mehu. Tarjoa seuraksi smetanaa.

    MääräAinesosa
    800 glohta kuutioina
    1 - 2 tlkapriksia
    1/2 - 1 kplruukku tilliä tai persiljaa
    1/2 - 1 kplsitruunan mehu
    smetanaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1,5 l Vettä, Laakerinlehteä, Mustapippuria tai 7 maustepippuria, 1 - 2 tl Kapriksia, Smetanaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä