Luumu-porsaspata - Yhteishyvä

Luumu-porsaspata

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Porsaan sisäfileitä
2 rkl
Öljyä
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Purjoa
220 g
Pehmeitä, kivettömiä luumuja
5 dl
Vettä
Kasvis- tai lihaliemikuutio
2 rkl
Vehnäjauhoja
10 kpl
Mustapippuria
1 tl
Inkivääriä
Suolaa

Näin teet

1

Leikkaa liha poikkisyn viipaleiksi ja ruskista viipaleet pieni erä kerrallaan molemmin puolin öljyssä. Nosta lihapalat pataan.Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi porkkanat ja purjo. Ruskista kasvispalojakin hiukan samassa rasvassa ja nosta ne sitten pataan lihojen päälle. Lisää luumut ja liemikuutio. Sekoita pieneen vesitilkkaan jauhot ja sekoita nekin pataan. Kaada loput vedestä paistinpannuun, kiehauta ja sekoita. Kaada vesi pataan lihojen ja kasvisten päälle. Lisää mausteet.Sulje pata kannella ja hauduta hiljalleen 30-40 minuuttia. Tarjoa padan kanssa kasvisriisiä, esimerkiksi purjoriisiä.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa