Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
400 gbroilerinmaksaa
170 gpekonia
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulin kynsi
1/2 tljauhettua neilikkaa
1/4 tljauhettua muskottipähkinää
1/2 tlmeiramia
1/2 tlsuolaa
2 kplmunaa
2 dlkermaa
3 rklmustaherukkahyytelöä
2 rklkonjakkia tai brandya

Pinnalle:

1 dlluumuja
2 dllihalientä
2 kplliivatetta

Valmistus

  1. 1

    Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta huolellisesti ja poista tarvittaessa kalvot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota voissa hetken aikaa pannulla ja mausta sipuliseos. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma, mustaherukkahyytelö ja konjakki tai brandy. Kaada massa kahteen noin 1/2 l vetoiseen voideltuun vuokaan ja peitä vuoat huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 h, kunnes patee on kiinteää. Anna pateiden jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna lihaliemi ja liuota liivatteet kuumaan lihaliemeen. Asettele luumut pateen pinnalle lomittain ja nostele lusikalla liivateseosta niiden päälle. Anna hyytyä kylmässä

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä