Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee | Patee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

400 g
Broilerinmaksaa
170 g
Pekonia
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa
1/4 tl
Jauhettua muskottipähkinää
1/2 tl
Meiramia
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Munaa
2 dl
Kermaa
3 rkl
Mustaherukkahyytelöä
2 rkl
Konjakkia tai brandya

pinnalle:

1 dl
Luumuja
2 dl
Lihalientä
2 kpl
Liivatetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta huolellisesti ja poista tarvittaessa kalvot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota voissa hetken aikaa pannulla ja mausta sipuliseos. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma, mustaherukkahyytelö ja konjakki tai brandy. Kaada massa kahteen noin 1/2 l vetoiseen voideltuun vuokaan ja peitä vuoat huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 h, kunnes patee on kiinteää. Anna pateiden jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna lihaliemi ja liuota liivatteet kuumaan lihaliemeen. Asettele luumut pateen pinnalle lomittain ja nostele lusikalla liivateseosta niiden päälle. Anna hyytyä kylmässä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
timo Viljakainen
Julkaistu: 10.3.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.