Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee

Nappaa talteen!
| 400 g | broilerinmaksaa |
| 170 g | pekonia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1/2 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1/4 tl | jauhettua muskottipähkinää |
| 1/2 tl | meiramia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | munaa |
| 2 dl | kermaa |
| 3 rkl | mustaherukkahyytelöä |
| 2 rkl | konjakkia tai brandya |
| Pinnalle: | |
|---|---|
| 1 dl | luumuja |
| 2 dl | lihalientä |
| 2 kpl | liivatetta |
- 1.
Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta huolellisesti ja poista tarvittaessa kalvot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota voissa hetken aikaa pannulla ja mausta sipuliseos. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma, mustaherukkahyytelö ja konjakki tai brandy. Kaada massa kahteen noin 1/2 l vetoiseen voideltuun vuokaan ja peitä vuoat huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 h, kunnes patee on kiinteää. Anna pateiden jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna lihaliemi ja liuota liivatteet kuumaan lihaliemeen. Asettele luumut pateen pinnalle lomittain ja nostele lusikalla liivateseosta niiden päälle. Anna hyytyä kylmässä
Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | broilerinmaksaa |
| 170 g | pekonia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1/2 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1/4 tl | jauhettua muskottipähkinää |
| 1/2 tl | meiramia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | munaa |
| 2 dl | kermaa |
| 3 rkl | mustaherukkahyytelöä |
| 2 rkl | konjakkia tai brandya |
Pinnalle: | |
| 1 dl | luumuja |
| 2 dl | lihalientä |
| 2 kpl | liivatetta |
Valmistus
- 1
Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta huolellisesti ja poista tarvittaessa kalvot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota voissa hetken aikaa pannulla ja mausta sipuliseos. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma, mustaherukkahyytelö ja konjakki tai brandy. Kaada massa kahteen noin 1/2 l vetoiseen voideltuun vuokaan ja peitä vuoat huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 h, kunnes patee on kiinteää. Anna pateiden jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna lihaliemi ja liuota liivatteet kuumaan lihaliemeen. Asettele luumut pateen pinnalle lomittain ja nostele lusikalla liivateseosta niiden päälle. Anna hyytyä kylmässä
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












