Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee - Yhteishyvä

Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee

???
Kappaleita
2
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Broilerinmaksaa
170 g
Pekonia
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa
1/4 tl
Jauhettua muskottipähkinää
1/2 tl
Meiramia
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Munaa
2 dl
Kermaa
3 rkl
Mustaherukkahyytelöä
2 rkl
Konjakkia tai brandya

PINNALLE:

1 dl
Luumuja
2 dl
Lihalientä
2 kpl
Liivatetta

Näin teet

1

Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta huolellisesti ja poista tarvittaessa kalvot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota voissa hetken aikaa pannulla ja mausta sipuliseos. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma, mustaherukkahyytelö ja konjakki tai brandy. Kaada massa kahteen noin 1/2 l vetoiseen voideltuun vuokaan ja peitä vuoat huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 h, kunnes patee on kiinteää. Anna pateiden jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna lihaliemi ja liuota liivatteet kuumaan lihaliemeen. Asettele luumut pateen pinnalle lomittain ja nostele lusikalla liivateseosta niiden päälle. Anna hyytyä kylmässä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
timo Viljakainen
Julkaistu: 10.3.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa