Luumuparfait ja puolukkakastike

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
4 dlkuohukermaa
4 dlturkkilaista jogurttia
3 rklsokeria
2 dlluumumarmeladia
1 dlhunajapaahdettuja maapähkinöitä
6 kplpiparkakkua

Pinnalle

hunajapaahdettuja maapähkinöitä

Puolukkakastike

200 gpuolukoita
3 rklhillosokeria
1/2 dlpuolukkamehua

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, sokeri ja marmeladi. Rouhi pähkinät ja piparkakut ja sekoita ne kermavaahdon kanssa luumuseokseen. Kaada seos isoon vuokaan tai pieniin annosvuokiin, esim. kahvikuppeihin. Peitä ja pakasta yön yli.

    Valmista kastike. Kiehauta kattilassa puolukat, hillosokeri ja mehu. Kaada siivilään ja painele siivilän läpi. Anna jäähtyä.Ota jäädykkeet pakastimesta ja kastele vuoat nopeasti kuumaan veteen. Kumoa lautasille ja anna pehmentyä 20 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele jäädykkeiden pinnalle rouhittuja pähkinöitä. Tarjoile puolukkakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Hunajapaahdettuja maapähkinöitä, Piparkakkua, Hunajapaahdettuja maapähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä