Luumupiirakka pähkinätoscalla

arvosana5/5

(2)arviota
8 Palaa

45 min (josta 30 min aktiivista)

Tuoreista luumuista tehty luumupiirakka on etenkin alkusyksyyn sopiva herkku. Kinuskiseksi paahtunut rapea pähkinätoscakuorrute viimeistelee kokonaisuuden.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(6–8 kpl) luumuja

Pohja

175 gvoita tai leivontamargariinia
1 dlsokeria
2 kplkananmunaa
2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta

Pähkinätosca

100 g(2 dl) saksanpähkinöitä
25 gvoita tai leivontamargariinia
1 dlsokeria
2 rklmaitoa
1 rklvehnäjauhoja

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet vaahtoon.

    MääräAinesosa
    175 gvoita tai leivontamargariinia
    1 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 dlkaurahiutaleita
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Öljyä reunallinen paistovuoka (noin 24 x 32 cm). Levitä taikina pohjalle. Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
  3. 3

    Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja leikkaa luumut ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, maito, jauhot ja pähkinät. Keitä sekoitellen 2 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 g(6–8 kpl) luumuja
    100 g(2 dl) saksanpähkinöitä
    25 gvoita tai leivontamargariinia
    1 dlsokeria
    2 rklmaitoa
    1 rklvehnäjauhoja
  4. 4

    Asettele luumut limittäin pohjan päälle. Levitä tosca pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Korvaa luumut 5 desillä marjoja esim. mustikoita. Jos käytät pakastettuja marjoja, lisää 1 rkl perunajauhoja marjojen joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.6.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä