Luumupiirakka pähkinätoscalla
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuoreista luumuista tehty luumupiirakka on etenkin alkusyksyyn sopiva herkku. Kinuskiseksi paahtunut rapea pähkinätoscakuorrute viimeistelee kokonaisuuden.
| 400 g | (6–8 kpl) luumuja |
| Pohja | |
|---|---|
| 175 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Pähkinätosca | |
| 100 g | (2 dl) saksanpähkinöitä |
| 25 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet vaahtoon.
- 2.
Öljyä reunallinen paistovuoka (noin 24 x 32 cm). Levitä taikina pohjalle. Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 3.
Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja leikkaa luumut ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, maito, jauhot ja pähkinät. Keitä sekoitellen 2 minuuttia.
- 4.
Asettele luumut limittäin pohjan päälle. Levitä tosca pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tuoreista luumuista tehty luumupiirakka on etenkin alkusyksyyn sopiva herkku. Kinuskiseksi paahtunut rapea pähkinätoscakuorrute viimeistelee kokonaisuuden.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (6–8 kpl) luumuja |
Pohja | |
| 175 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Pähkinätosca | |
| 100 g | (2 dl) saksanpähkinöitä |
| 25 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 rkl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet vaahtoon.
Määrä Ainesosa 175 g voita tai leivontamargariinia 1 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 2 dl vehnäjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 1 tl leivinjauhetta - 2
Öljyä reunallinen paistovuoka (noin 24 x 32 cm). Levitä taikina pohjalle. Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun - 3
Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja leikkaa luumut ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, maito, jauhot ja pähkinät. Keitä sekoitellen 2 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (6–8 kpl) luumuja 100 g (2 dl) saksanpähkinöitä 25 g voita tai leivontamargariinia 1 dl sokeria 2 rkl maitoa 1 rkl vehnäjauhoja - 4
Asettele luumut limittäin pohjan päälle. Levitä tosca pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Korvaa luumut 5 desillä marjoja esim. mustikoita. Jos käytät pakastettuja marjoja, lisää 1 rkl perunajauhoja marjojen joukkoon.
Ravintosisältö
527
Energiaa kcal
2204
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
15,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,0 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
9,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
527
Energiaa kcal
2204
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
15,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,0 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
9,9 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























