Luumupiirakka pähkinätoscalla
Ainekset
Pohja
Pähkinätosca
Lisäksi
Valmistus
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet vaahtoon.
Öljyä reunallinen paistovuoka (noin 24 x 32 cm). Levitä taikina pohjalle. Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja leikkaa luumut ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, maito, jauhot ja pähkinät. Keitä sekoitellen 2 minuuttia.
Asettele luumut limittäin pohjan päälle. Levitä tosca pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Korvaa luumut 5 desillä marjoja esim. mustikoita. Jos käytät pakastettuja marjoja, lisää 1 rkl perunajauhoja marjojen joukkoon.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
527
2204
34,5 g
15,1 g
42,0 g
26,0 g
2,8 g
9,9 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli