Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maalaisranskalaiset

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Itse tehden syntyy hyviä päältä rapeita ja sisältä pehmeitä ranskanperunoita. Valitse ranskalaisiin yleisperunalajike. Maalaisrankalaiset ovat tavallisia ranskalaisia paksumpia ja myös mehevämpiä.

Ainekset

1 kg
Perunoita
2 l
Vettä
1 rkl
Suolaa

Friteeraukseen

7 dl
Rypsi- tai rapsiöljyä

Mausteeksi

Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Käytä ranskanperunoiden valmistukseen korkeaa, paksupohjaista, kannella varustettua kattilaa tai pataa. Käytä myös lämpömittaria öljyn lämpötilan mittaamiseen.
Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Leikkaa kuoritut perunat tasakokoisiksi 2 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Keitä perunoita noin 9 minuuttia. Perunat eivät saa päästä halkeilemaan. Ota perunat vedestä reikäkauhalla ja pane kuivumaan talouspaperin päälle 15 minuutiksi.
Kuivaa kattila hyvin täysin kuivaksi. Kuumenna öljy kattilassa 160-asteiseksi. Kypsennä perunoita useassa erässä 3 minuuttia.
Anna taas kuivua talouspaperin päällä 15 minuuttia. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja paista perunat rapeiksi ja kullanruskeiksi. Anna perunoiden valua hetki paperin päällä ja mausta ne suolalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1554

6505

158,0 g

9,0 g

33,0 g

1,3 g

2,3 g

4,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

1 rkl Suolaa,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli