Maalaisranskalaiset - Yhteishyvä

Maalaisranskalaiset

???
Itse tehden syntyy hyviä päältä rapeita ja sisältä pehmeitä ranskanperunoita. Valitse ranskalaisiin yleisperunalajike. Maalaisrankalaiset ovat tavallisia ranskalaisia paksumpia ja myös mehevämpiä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Perunoita
2 l
Vettä
1 rkl
Suolaa

FRITEERAUKSEEN

7 dl
Rypsi- tai rapsiöljyä

MAUSTEEKSI

Suolaa

Näin teet

1

Käytä ranskanperunoiden valmistukseen korkeaa, paksupohjaista, kannella varustettua kattilaa tai pataa. Käytä myös lämpömittaria öljyn lämpötilan mittaamiseen.
Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Leikkaa kuoritut perunat tasakokoisiksi 2 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Keitä perunoita noin 9 minuuttia. Perunat eivät saa päästä halkeilemaan. Ota perunat vedestä reikäkauhalla ja pane kuivumaan talouspaperin päälle 15 minuutiksi.
Kuivaa kattila hyvin täysin kuivaksi. Kuumenna öljy kattilassa 160-asteiseksi. Kypsennä perunoita useassa erässä 3 minuuttia.
Anna taas kuivua talouspaperin päällä 15 minuuttia. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja paista perunat rapeiksi ja kullanruskeiksi. Anna perunoiden valua hetki paperin päällä ja mausta ne suolalla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g132 g
Proteiinia4 g16 g
Rasvaa158 g632 g
Kuituja2 g9 g
Energiaa kj6505 26018
Energiaa kcal1554 6216

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l Vettä

  • 1 rkl Suolaa

  • Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g132 g
Proteiinia4 g16 g
Rasvaa158 g632 g
Kuituja2 g9 g
Energiaa kj6505 26018
Energiaa kcal1554 6216

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l Vettä

  • 1 rkl Suolaa

  • Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.