Maidoton täytekakku - Yhteishyvä

Maidoton täytekakku

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

SOKERIKAKKUPOHJA

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUKSEEN

1 dl
Vettä
1 rkl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua

TÄYTE

Vaniljakiisseli kaura-, riisi - tai soijamaidosta
1 dl
Aprikoosisosetta
1 dl
Soseutettua banaania

KUORRUTUS

1 kpl
Vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta

KORISTELUUN

Hedelmiä

Näin teet

1

Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka huolellisesti.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta. Kostutuksen määrä riippuu täytteestä. Jos hedelmäsose on kosteaa, vähennä kostutuksen määrää.Mittaa kiisselin ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Ota pois liedeltä ja jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla.Käytä ensimmäiseen kerrokseen puolet vaniljakiisselistä ja aprikoosisose. Nosta toinen kakkukerros päälle ja levitä loppu vaniljakiisseli sekä banaanisose. Peitä kansilevyllä. Anna maustua kylmässä. Vaahdota kauravaniljakastike. Levitä se pinnalle. Vaahdon rakenne ei vastaa kermavaahtoa, vaan on melko löysää. Vaniljavaahtoa ei voi pursottaa ja kakku kannattaa säilyttää kylmässä ennen tarjoilua. Koristele kakku hedelmillä.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa