Makea olutleipä
1 Kappaletta
|| MunatonMaidotonLaktoositon
Nappaa talteen!
| 3 dl | tummaa olutta |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | siirappia |
| 1 dl | kaljamaltaita |
| 1 dl | ruisrouhetta |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
- 1.
Lämmitä olut kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, siirappi ja maltaat joukkoon. Lisää ruisrouhe, suola ja jauhot. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Valuta taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan (1,5 l). Anna kohota peitettynä lämpimässä tunnin ajan. Paista leipää 175-asteisen uunin alaosalla noin tunnin ajan.
Makea olutleipä
arvosana5/5
1 Kappaletta
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | tummaa olutta |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | siirappia |
| 1 dl | kaljamaltaita |
| 1 dl | ruisrouhetta |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
Valmistus
- 1
Lämmitä olut kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, siirappi ja maltaat joukkoon. Lisää ruisrouhe, suola ja jauhot. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Valuta taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan (1,5 l). Anna kohota peitettynä lämpimässä tunnin ajan. Paista leipää 175-asteisen uunin alaosalla noin tunnin ajan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
8.8.2018
|Päivitetty: 25.9.2025





























