Mämmitortut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mämmitortut

Mämmitortut

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Löytyykö pakastimestasi torttutaikinaa? Taittele siitä pääsiäispöytään hauskat mämmillä täytetyt tortut.

Ainekset

500 g
(1 pkt) lehti- tai torttutaikinalevyjä
2 dl
mämmiä
1 kpl
kananmunan keltuainen
1 dl
värillisiä koristerakeita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

500 g
(1 pkt) lehti- tai torttutaikinalevyjä
2

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita taikinalevyt neliöiksi ja viillä mallikuvien mukaisesti neliöiden kahteen vastakkaiseen kulmaan 4 cm pitkät viillot niin, että neliöiden reunoille jää ½ cm:n levyiset taikinakaistaleet. Lusikoi neliöiden keskelle 2 tl mämmiä. Taita neliöiden reunoille jääneet taikinakaistaleet mämmitäytteen yli ja paina kiinni taikinaan. Viillä veitsellä tai leikkaa saksilla pieniä viiltoja torttujen kulmiin ja levitä viillot varovasti viuhkamaiseksi.

2 dl
mämmiä
Mämmitortut vaihekuva 1
3
Mämmitortut vaihekuva 2
4

Laita tortut leivinpaperille pellille ja voitele keltuaisella. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Koristele koristerakeilla.

1 kpl
kananmunan keltuainen
1 dl
värillisiä koristerakeita
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.3.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

174

41

1,3 g

0,3 g

5,6 g

1,8 g

1,0 g

1,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl värillisiä koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli