Mämmitortut

Arvostele resepti
10 Kappaletta

40 min (josta 15 min aktiivista)

Löytyykö pakastimestasi torttutaikinaa? Taittele siitä pääsiäispöytään hauskat mämmillä täytetyt tortut. Koristele tortut värikkäillä koristerakeilla tai pienillä suklaamunilla.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä
2 dlmämmiä
1 kplkananmunan keltuainen
1 dlvärillisiä koristerakeita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä
  2. 2

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita taikinalevyt neliöiksi ja viillä mallikuvien mukaisesti neliöiden kahteen vastakkaiseen kulmaan 4 cm pitkät viillot niin, että neliöiden reunoille jää ½ cm:n levyiset taikinakaistaleet. Lusikoi neliöiden keskelle 2 tl mämmiä. Taita neliöiden reunoille jääneet taikinakaistaleet mämmitäytteen yli ja paina kiinni taikinaan. Viillä veitsellä tai leikkaa saksilla pieniä viiltoja torttujen kulmiin ja levitä viillot varovasti viuhkamaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlmämmiä
  3. Mämmitortut vaihekuva 1
    3
  4. Mämmitortut vaihekuva 2
    4

    Laita tortut leivinpaperille pellille ja voitele keltuaisella. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Koristele koristerakeilla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmunan keltuainen
    1 dlvärillisiä koristerakeita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä, 1 dl värillisiä koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
6.3.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä