Mämmitortut
40 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Löytyykö pakastimestasi torttutaikinaa? Taittele siitä pääsiäispöytään hauskat mämmillä täytetyt tortut. Koristele tortut värikkäillä koristerakeilla tai pienillä suklaamunilla.
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinalevyjä |
| 2 dl | mämmiä |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| 1 dl | värillisiä koristerakeita |
- 1.
Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
- 2.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita taikinalevyt neliöiksi ja viillä mallikuvien mukaisesti neliöiden kahteen vastakkaiseen kulmaan 4 cm pitkät viillot niin, että neliöiden reunoille jää ½ cm:n levyiset taikinakaistaleet. Lusikoi neliöiden keskelle 2 tl mämmiä. Taita neliöiden reunoille jääneet taikinakaistaleet mämmitäytteen yli ja paina kiinni taikinaan. Viillä veitsellä tai leikkaa saksilla pieniä viiltoja torttujen kulmiin ja levitä viillot varovasti viuhkamaiseksi.
- 3.
- 4.
Laita tortut leivinpaperille pellille ja voitele keltuaisella. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Koristele koristerakeilla.
Mämmitortut
Löytyykö pakastimestasi torttutaikinaa? Taittele siitä pääsiäispöytään hauskat mämmillä täytetyt tortut. Koristele tortut värikkäillä koristerakeilla tai pienillä suklaamunilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinalevyjä |
| 2 dl | mämmiä |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| 1 dl | värillisiä koristerakeita |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä - 2
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita taikinalevyt neliöiksi ja viillä mallikuvien mukaisesti neliöiden kahteen vastakkaiseen kulmaan 4 cm pitkät viillot niin, että neliöiden reunoille jää ½ cm:n levyiset taikinakaistaleet. Lusikoi neliöiden keskelle 2 tl mämmiä. Taita neliöiden reunoille jääneet taikinakaistaleet mämmitäytteen yli ja paina kiinni taikinaan. Viillä veitsellä tai leikkaa saksilla pieniä viiltoja torttujen kulmiin ja levitä viillot varovasti viuhkamaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl mämmiä
3
4Laita tortut leivinpaperille pellille ja voitele keltuaisella. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Koristele koristerakeilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmunan keltuainen 1 dl värillisiä koristerakeita
Ravintosisältö
41
Energiaa kcal
174
Energiaa kj
1,3 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,6 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
41
Energiaa kcal
174
Energiaa kj
1,3 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,6 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä, 1 dl värillisiä koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli































