Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita taikinalevyt neliöiksi ja viillä mallikuvien mukaisesti neliöiden kahteen vastakkaiseen kulmaan 4 cm pitkät viillot niin, että neliöiden reunoille jää ½ cm:n levyiset taikinakaistaleet. Lusikoi neliöiden keskelle 2 tl mämmiä. Taita neliöiden reunoille jääneet taikinakaistaleet mämmitäytteen yli ja paina kiinni taikinaan. Viillä veitsellä tai leikkaa saksilla pieniä viiltoja torttujen kulmiin ja levitä viillot varovasti viuhkamaiseksi.
Laita tortut leivinpaperille pellille ja voitele keltuaisella. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Koristele koristerakeilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
41
174
1,3 g
0,3 g
5,6 g
1,8 g
1,0 g
1,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl värillisiä koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli