Mandariini-pistaasipiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mandariini-pistaasipiiras

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Mandariinipiiraassa yhdistyvät kondensoidusta maidosta ja tuoreesta mandariinin mehusta tehty makea täyte, rapea keksipohja ja suolaiset pistaasipähkinät.

Ainekset

pohja

175 g
Kaurakeksejä
1/2 dl
Kuorittuja pistaasipähkinöitä
75 g
Margariinia

täyte

1 1/2 dl
Mandariinimehua (noin 4 mandariinia)
4 kpl
Kananmunan keltuaista
1 kpl
(397 g) kondensoitua makeutettua maitoa

pinnalle

1 kpl
Mandariini
1/2 dl
Kuorittuja pistaasipähkinöitä
2 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20–24 cm) tai aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna keksit. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Sulata margariini. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Purista mandariineista mehu. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vispaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja mandariinimehu. Valuta seos varovasti esipaistetun pohjan päälle.

Paista piirasta noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Piiras hyytyy loppuun jäähtyessään.

Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne. Vaahdota kerma ja sokeri. Lusikoi kermavaahto piiraan pinnalle. Koristele mandariinilla ja pistaasipähkinöillä.

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1546

369

29,9 g

11,3 g

17,0 g

9,4 g

2,0 g

7,1 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Mandariinimehua (noin 4 mandariinia),

1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli