Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20–24 cm) tai aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna keksit. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Sulata margariini. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
Purista mandariineista mehu. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vispaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja mandariinimehu. Valuta seos varovasti esipaistetun pohjan päälle.
Paista piirasta noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Piiras hyytyy loppuun jäähtyessään.
Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne. Vaahdota kerma ja sokeri. Lusikoi kermavaahto piiraan pinnalle. Koristele mandariinilla ja pistaasipähkinöillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
369
1546
29,9 g
11,3 g
17,0 g
9,4 g
2,0 g
7,1 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Mandariinimehua (noin 4 mandariinia),
1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli