Mango-kermaviilikastike

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Tuoreella mangolla ja curryllä maustettu raikas kermaviili sopii kylmäksi kastikkeeksi tai dippailuun lähes kaikelle. Kokeile peruna-, broileri- ja kalaruuille tai dippinä maissilastuille tai lohkoperunoille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkypsä mango
1/2 kplruukku ruohosipulia
1/2 kpllimeä
200 gkermaviiliä
1 tlcurrya
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori mango ja poista kivi. Leikkaa mango puolen sentin kuutioksi. Hienonna ruohosipuli. Purista limestä mehu.

    MääräAinesosa
    1 kplkypsä mango
    1/2 kplruukku ruohosipulia
    1/2 kpllimeä
  2. 2

    Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Tarjoa kastiketta esimerkiksi kalapuikkojen, uunilohen tai broilerin kera.

    MääräAinesosa
    200 gkermaviiliä
    1 tlcurrya
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 5.12.2025

Samankaltaisia reseptejä