Mansikka-vaniljahillo - Yhteishyvä

Mansikka-vaniljahillo

Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Tuoreita mansikoita
3 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko

Näin teet

1

Mittaa mansikat, sokeri ja vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen siemenet veitsellä talteen. Lisää vaniljasiemenet sekä tangonpalat kattilaan. Keitä hilloa keskilämmöllä 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois lusikalla. Poista vaniljatangon palat hillosta. Anna hillon hieman jäähtyä ja kaada se puhtaaseen purkkiin tai rasiaan. Säilytä jääkaapissa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa