Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkajäätelökakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Tee helppo jäätelökakku kerrostamalla keksipohjan päälle pehmeää mansikkajäätelöä, tuoreita mansikoita ja vaniljajäätelöä. Pakasta pari tuntia ja koristele pakastettu mansikkakakku vielä tuoreilla mehukkailla mansikoilla.

Ainekset

1 l
mansikkajäätelöä
1 l
vaniljajäätelöä
20 kpl
tummia täytekeksejä
1 l
tuoreita mansikoita tai 500 g pakastemansikoita

Lisäksi

1/2 l
tuoreita mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota jäätelöt pehmenemään huoneenlämpöön 10 minuutiksi. Jos käytät pakastemansikoita, ota myös ne huoneenlämpöön.

1 l
mansikkajäätelöä
1 l
vaniljajäätelöä
2

Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 22 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai painele ne pussissa kaulimella muruksi. Painele keksimurut kakkuvuoan pohjalle.

20 kpl
tummia täytekeksejä
3

Viipaloi mansikat. Paloittele jäätelöt. Levitä mansikkajäätelö vuokaan, tasoita pinta. Levitä mansikat jäätelön päälle. Nostele pehmennyt vaniljajäätelö mansikoiden päälle, tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla tai alumiinifoliolla ja laita pakastimeen vähintään pariksi tunniksi.

1 l
tuoreita mansikoita tai 500 g pakastemansikoita
4

Ota jäätelökakku huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Nosta kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla viipaloiduilla mansikoilla.

1/2 l
tuoreita mansikoita
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 10.12.2004
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

306

1279

13,0 g

6,6 g

39,4 g

32,6 g

1,8 g

6,2 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli