Mansikkajäätelökakku

Arvostele resepti
10 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Tee helppo jäätelökakku kerrostamalla keksipohjan päälle pehmeää mansikkajäätelöä, tuoreita mansikoita ja vaniljajäätelöä. Pakasta pari tuntia, koristele ja nauti!

Ainekset

MääräAinesosa
1 lmansikkajäätelöä
1 lvaniljajäätelöä
20 kpltummia täytekeksejä
500 g(1 l) tuoreita mansikoita

Lisäksi

250 g(0.5 l) tuoreita mansikoita

Valmistus

  1. 1

    Ota jäätelöt pehmenemään huoneenlämpöön 10 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    1 lmansikkajäätelöä
    1 lvaniljajäätelöä
  2. 2

    Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 22 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai painele ne pussissa kaulimella muruksi. Painele keksimurut kakkuvuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    20 kpltummia täytekeksejä
  3. 3

    Viipaloi mansikat. Paloittele jäätelöt. Levitä mansikkajäätelö vuokaan, tasoita pinta. Levitä mansikat jäätelön päälle. Nostele pehmennyt vaniljajäätelö mansikoiden päälle, tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla tai alumiinifoliolla ja laita pakastimeen vähintään pariksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1 l) tuoreita mansikoita
  4. 4

    Ota jäätelökakku huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Nosta kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla viipaloiduilla mansikoilla.

    MääräAinesosa
    250 g(0.5 l) tuoreita mansikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä