Mansikkamargarita

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Jäähileinen mansikkamargarita viilentää ihanasti kesähelteellä. Mintulla ja sitruunaviipaleilla koristeltu alkoholiton juoma maistuu kaikille!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1/2 l) tuoreita mansikoita
2 rklvaahterasiirappia
4 rklsitruunanmehua
2 - 3 dljäämurskaa
2 dlkivennäisvettä

Lisäksi

1/2 kpl ruukkua minttua
1/2 kplsitruuna

Valmistus

  1. 1

    Puhdista mansikat ja pane ne tehosekoittimeen siirapin ja sitruunanmehun kanssa. Lisää jäämurskaa. Surauta hileiseksi seokseksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1/2 l) tuoreita mansikoita
    2 rklvaahterasiirappia
    4 rklsitruunanmehua
    2 - 3 dljäämurskaa
  2. 2

    Jaa seos laseihin. Lisää laseihin tilkka kivennäisvettä ja sekoita lusikalla. Koristele mintun lehdillä ja sitruunaviipaleilla.

    MääräAinesosa
    2 dlkivennäisvettä
    1/2 kpl ruukkua minttua
    1/2 kplsitruuna

Voit tehdä juoman myös pakastetuista mansikoista. Korvaa silloin jäämurska parilla desillä kivennäisvettä. Halutessasi voit terästää juoman alkoholilla, esimerkiksi tequilalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä