Mansikkamokkapalat - Yhteishyvä

Mansikkamokkapalat

Paloja
24
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Ystävänpäivänä mokkapalatkin saavat punaisen värin ja mansikkaisen maun. Kenelle sinä leivot tätä herkkua?
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
vahvaa kahvijuomaa
3 dl
Sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4 kpl
kananmunaa

KUORRUTUS

100 g
(noin 10 pientä) pakastemansikoita
75 g
voita tai margariinia
7 dl
tomusokeria

KORISTELU

50 g
valkosuklaata
1/2 dl
koristerakeita

Näin teet

1

Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja sokeri. Anna jäähtyä.

250 g
voita tai margariinia
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

4 rkl
kaakaojauhetta
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
4 kpl
kananmunaa
3 tl
leivinjauhetta
3 dl
Sokeria
2 1/2 dl
vahvaa kahvijuomaa
3

Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä. Sulata mansikoita hetki mikrossa. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita mansikkasose voihin ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.

7 dl
tomusokeria
75 g
voita tai margariinia
100 g
(noin 10 pientä) pakastemansikoita
4

Sulata valkosuklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaa pienisuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kuorrutteen päälle raitoja. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään pari tuntia ennen leikkaamista.

50 g
valkosuklaata
1/2 dl
koristerakeita
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.1.2019
Muokattu: 18.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja48 g1162 g
Proteiinia3 g79 g
Rasvaa13 g309 g
Kuituja1 g13 g
Energiaa kj1358 32598
Energiaa kcal325 7788

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl koristerakeita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja48 g1162 g
Proteiinia3 g79 g
Rasvaa13 g309 g
Kuituja1 g13 g
Energiaa kj1358 32598
Energiaa kcal325 7788

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl koristerakeita

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.