Mansikkamokkapalat

arvosana4/5

(18)arviota
24 Palaa

Noin 2 tuntia

Mokkapalat saavat nyt upean punaisen värin ja mansikkaisen maun. Kenelle sinä leivot tätä herkkua?

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 gvoita tai margariinia
2 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
3 dlsokeria
5 dlvehnäjauhoja
4 rklkaakaojauhetta
3 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
4 kplkananmunaa

Kuorrutus

100 g(noin 10 pientä) pakastemansikoita
75 gvoita tai margariinia
7 dltomusokeria

Koristelu

50 gvalkosuklaata
1/2 dlkoristerakeita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja sokeri. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    250 gvoita tai margariinia
    2 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
    3 dlsokeria
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    5 dlvehnäjauhoja
    4 rklkaakaojauhetta
    3 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä. Sulata mansikoita hetki mikrossa. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita mansikkasose voihin ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.

    MääräAinesosa
    75 gvoita tai margariinia
    100 g(noin 10 pientä) pakastemansikoita
    7 dltomusokeria
  4. 4

    Sulata valkosuklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaa pienisuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kuorrutteen päälle raitoja. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään pari tuntia ennen leikkaamista.

    MääräAinesosa
    50 gvalkosuklaata
    1/2 dlkoristerakeita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
14.1.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä