Mansikkamokkapalat
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Mokkapalat saavat nyt upean punaisen värin ja mansikkaisen maun. Kenelle sinä leivot tätä herkkua?
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | vahvaa kahvijuomaa |
| 3 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| Kuorrutus | |
| 100 g | (noin 10 pientä) pakastemansikoita |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 7 dl | tomusokeria |
| Koristelu | |
| 50 g | valkosuklaata |
| 1/2 dl | koristerakeita |
- 1.
Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja sokeri. Anna jäähtyä.
- 2.
Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 3.
Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä. Sulata mansikoita hetki mikrossa. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita mansikkasose voihin ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.
- 4.
Sulata valkosuklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaa pienisuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kuorrutteen päälle raitoja. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään pari tuntia ennen leikkaamista.
Mokkapalat saavat nyt upean punaisen värin ja mansikkaisen maun. Kenelle sinä leivot tätä herkkua?
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | vahvaa kahvijuomaa |
| 3 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
Kuorrutus | |
| 100 g | (noin 10 pientä) pakastemansikoita |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 7 dl | tomusokeria |
Koristelu | |
| 50 g | valkosuklaata |
| 1/2 dl | koristerakeita |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja sokeri. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 250 g voita tai margariinia 2 1/2 dl vahvaa kahvijuomaa 3 dl sokeria - 2
Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 5 dl vehnäjauhoja 4 rkl kaakaojauhetta 3 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 4 kpl kananmunaa - 3
Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä. Sulata mansikoita hetki mikrossa. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita mansikkasose voihin ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 75 g voita tai margariinia 100 g (noin 10 pientä) pakastemansikoita 7 dl tomusokeria - 4
Sulata valkosuklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaa pienisuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kuorrutteen päälle raitoja. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään pari tuntia ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 50 g valkosuklaata 1/2 dl koristerakeita
Ravintosisältö
325
Energiaa kcal
1358
Energiaa kj
12,9 g
Rasvaa
7,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,4 g
Hiilihydraatteja
38,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
325
Energiaa kcal
1358
Energiaa kj
12,9 g
Rasvaa
7,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,4 g
Hiilihydraatteja
38,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























