Mansikkawhoopiet

Arvostele resepti
20 Kappaletta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Whoopie on hittileivonnainen, jossa yhdistyvät kaksi herkkua: muffini ja pikkuleipä. Mansikat viimeistelevät täytetyt leivonnaiset.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohjat

3 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tljauhettua kardemummaa
suolaa
1 tlvaniljasokeria
100 gmargariinia
1 1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 3/4 dlkuohukermaa

Täyte

200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlranskankermaa
1 kpllimetti
2 rkltomusokeria
2 dltuoreita mansikoita

Päälle

tomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kardemumma, suola ja vaniljasokeri.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 tljauhettua kardemummaa
    suolaa
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää kerma ja sekoita. Kääntele jauhoseos taikinaan.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    1 3/4 dlkuohukermaa
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita (halkaisijaltaan 3–4 cm) leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Jätä runsaasti leviämisvaraa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi noin 10 minuuttia. Jäähdytä ennen täyttämistä.

  4. 4

    Notkista tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta limetin mehulla ja sokerilla. Perkaa ja viipaloi mansikat. Nosta kullekin pohjalle nokare tuorejuustoa ja viipaloituja mansikoita. Nosta toinen pohja päälle.

    MääräAinesosa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dlranskankermaa
    1 kpllimetti
    2 rkltomusokeria
    2 dltuoreita mansikoita
  5. 5

    Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti. Siivilöi päälle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä