Mansikkawhoopiet - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkawhoopiet

???
Kappaleita
20
Jaa Somessa

Ainekset

POHJAT

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
Suolaa
1 tl
Vaniljasokeria
100 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 3/4 dl
Kuohukermaa

TÄYTE

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
Ranskankermaa
1 kpl
Limetti
2 rkl
Tomusokeria
2 dl
Tuoreita mansikoita

PÄÄLLE

Tomusokeria

Näin teet

1

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kardemumma, suola ja vaniljasokeri. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää kerma ja sekoita. Kääntele jauhoseos taikinaan. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita (halkaisijaltaan 3–4 cm) leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Jätä runsaasti leviämisvaraa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi noin 10 minuuttia. Jäähdytä ennen täyttämistä.Notkista tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta limetin mehulla ja sokerilla. Perkaa ja viipaloi mansikat. Nosta kullekin pohjalle nokare tuorejuustoa ja viipaloituja mansikoita. Nosta toinen pohja päälle. Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti. Siivilöi päälle tomusokeria.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 15.5.2019