Mantelikakku

Arvostele resepti
4 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplmunaa
1 1/2 dltomusokeria
1 rklvaniljasokeria
1/2 kplsitruunan raastettu kuori
1/2 tlkanelia
100 gmantelijauhelmaa

Pinnalle

tomusokeria

Lisäksi

mansikoita tai hedelmiä
kermavaahtoa

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja jauhota pieni rengasvuoka mantelirouheella, jolloin kakusta tulee gluteeniton.Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota keltuaiset. Lisää tomusokeri ja vaahdota edelleen, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää mausteet ja mantelijauhe, joka voi olla jauhettu kuorimattomistakin manteleista.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti käännellen. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 25 minuuttia.Jäähdytä hiukan ja kumoa kakku.Viipaloi sen sisälle mansikoita ja kauden kypsiä hedelmiä. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä