Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mantelikakku

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta

Ainekset

3 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 tl
Kanelia
100 g
Mantelijauhelmaa

Pinnalle

Tomusokeria

Lisäksi

Mansikoita tai hedelmiä
Kermavaahtoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota pieni rengasvuoka mantelirouheella, jolloin kakusta tulee gluteeniton.Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota keltuaiset. Lisää tomusokeri ja vaahdota edelleen, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää mausteet ja mantelijauhe, joka voi olla jauhettu kuorimattomistakin manteleista.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti käännellen. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 25 minuuttia.Jäähdytä hiukan ja kumoa kakku.Viipaloi sen sisälle mansikoita ja kauden kypsiä hedelmiä. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.