Mantelikakku - Yhteishyvä

Mantelikakku

???
Kappaleita
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 tl
Kanelia
100 g
Mantelijauhelmaa

PINNALLE

Tomusokeria

LISÄKSI

Mansikoita tai hedelmiä
Kermavaahtoa

Näin teet

1

Voitele ja jauhota pieni rengasvuoka mantelirouheella, jolloin kakusta tulee gluteeniton.Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota keltuaiset. Lisää tomusokeri ja vaahdota edelleen, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää mausteet ja mantelijauhe, joka voi olla jauhettu kuorimattomistakin manteleista.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti käännellen. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 25 minuuttia.Jäähdytä hiukan ja kumoa kakku.Viipaloi sen sisälle mansikoita ja kauden kypsiä hedelmiä. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa