Mantelikiisseli ja hedelmäsalsa

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Keitä herkullinen mantelikiisseli! Kiisselin kanssa maistuvassa hedelmäsalsassa on kiiviä, ananaskirsikoita ja tummia viinirypäleitä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlmaitoa
2 dlkermaa
1 dlsokeria
2 1/2 rklmaissitärkkelystä
1 kpl(80 g) mantelijauhetta

Hedelmäsalsa

1 kplkiivi
100 gananaskirsikoita
100 gtummia viinirypäleitä

Valmistus

  1. 1

    Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kerma, sokeri, maissitärkkelys ja mantelijauhe. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti välillä sekoittaen. Siirrä kiisseli jäähtymään. Kuori ja pilko kiivi. Pese ananaskirsikat ja viinirypäleet ja puolita ne. Sekoita hedelmät. Jaa jäähtynyt kiisseli annosmaljoihin ja nosta päälle hedelmäsalsaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä