Mantelikiisseli ja hedelmäsalsa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mantelikiisseli ja hedelmäsalsa

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä herkullinen mantelikiisseli! Kiisselin kanssa maistuvassa hedelmäsalsassa on kiiviä, ananaskirsikoita ja tummia viinirypäleitä.

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
Maitoa
2 dl
Kermaa
1 dl
Sokeria
2 1/2 rkl
Maissitärkkelystä
1 kpl
(80 g) mantelijauhetta

hedelmäsalsa

1 kpl
Kiivi
100 g
Ananaskirsikoita
100 g
Tummia viinirypäleitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kerma, sokeri, maissitärkkelys ja mantelijauhe. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti välillä sekoittaen. Siirrä kiisseli jäähtymään. Kuori ja pilko kiivi. Pese ananaskirsikat ja viinirypäleet ja puolita ne. Sekoita hedelmät. Jaa jäähtynyt kiisseli annosmaljoihin ja nosta päälle hedelmäsalsaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1620

387

21,8 g

12,8 g

40,3 g

36,3 g

2,8 g

5,3 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli