Mantelikuorrutettu joulukinkku - Yhteishyvä

Mantelikuorrutettu joulukinkku

???
Kappaleita
1
Kuorruta kinkku mantelilastuilla. Katso ohje kinkun sulatukseen ja paistamiseen.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(noin 6 kg) kinkku
2 dl
Sinappia
2 dl
Korppujauhoja
50 g
Mantelilastuja

Näin teet

1

Kinkun sulatus

Sulata pakastettu kinkku pakkauksessaan jääkaapissa tai kylmiössä. Sulatukseen on syytä varata aikaa, jopa 5 vuorokautta.

Kinkun paistaminen

1. Ota kinkku hetkeksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Kinkku on paistovalmis, kun sen sisälämpötila osoittaa vähintäin 10 astetta. Jos kinkku jää sisältä liian kylmäksi, lihasnesteet valuvat herkästi ulos ja lopputuloksena on kuiva kinkku. Pyyhi kinkun pinta kuivaksi talouspaperilla.Jos kinkussa on verkko, jätä se paikoilleen. Siirrä kinkku paistopussiin nahkapuoli ylöspäin. Sulje pussi sulkijalla. Leikkaa pieni ilma-aukko pussin yläkulmaan.

2. Työnnä lihalämpömittari paistopussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan. Varo, ettei mittari osu luuhun! Siirrä kinkku pusseineen uunipannulle. Paista kinkkua aluksi 200 asteessa noin puoli tuntia. Sen jälkeen laske lämpötila 100–120 asteeseen, jotta kinkku kypsyisi hitaasti mehukkaaksi. Kypsän kinkun sisälämpötila on noin 75 astetta. Muista kuitenkin, että uunista otetun kinkun sisälämpötila nousee tasaantuessaan vielä muutaman asteen. Kinkun kypsyminen kestää noin tunnin kiloa kohden, uunien erot huomioon ottaen. Peitä kypsä kinkku foliolla ja anna vetäytyä noin puoli tuntia.

3. Ota kastiketta varten talteen pussiin valunutta kinkun paistolientä. Ota kinkku pois pussista. Poista kinkun pinnalta mahdollinen verkko ja veitsen avulla kamara sekä ylimääräinen silava.

4. Kuorruta kinkku sivelemällä se ensin sinapilla ja sen jälkeen ripottelemalla pintaan korppujauhoja. Paina kinkun pintaan mantelilastuja. Kuorruta kinkkua noin 10 minuuttia 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 23.11.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja108 g108 g
Proteiinia194 g194 g
Rasvaa128 g128 g
Kuituja13 g13 g
Energiaa kj9927 9927
Energiaa kcal2372 2372

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja108 g108 g
Proteiinia194 g194 g
Rasvaa128 g128 g
Kuituja13 g13 g
Energiaa kj9927 9927
Energiaa kcal2372 2372
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
timo Viljakainen ja Margareta Nygård

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.