Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mantelikuorrutettu joulukinkku

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kuorruta kinkku mantelilastuilla. Katso ohje kinkun sulatukseen ja paistamiseen.

Ainekset

1 kpl
(noin 6 kg) kinkku
2 dl
Sinappia
2 dl
Korppujauhoja
50 g
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kinkun sulatus

Sulata pakastettu kinkku pakkauksessaan jääkaapissa tai kylmiössä. Sulatukseen on syytä varata aikaa, jopa 5 vuorokautta.

Kinkun paistaminen

1. Ota kinkku hetkeksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Kinkku on paistovalmis, kun sen sisälämpötila osoittaa vähintäin 10 astetta. Jos kinkku jää sisältä liian kylmäksi, lihasnesteet valuvat herkästi ulos ja lopputuloksena on kuiva kinkku. Pyyhi kinkun pinta kuivaksi talouspaperilla.Jos kinkussa on verkko, jätä se paikoilleen. Siirrä kinkku paistopussiin nahkapuoli ylöspäin. Sulje pussi sulkijalla. Leikkaa pieni ilma-aukko pussin yläkulmaan.

2. Työnnä lihalämpömittari paistopussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan. Varo, ettei mittari osu luuhun! Siirrä kinkku pusseineen uunipannulle. Paista kinkkua aluksi 200 asteessa noin puoli tuntia. Sen jälkeen laske lämpötila 100–120 asteeseen, jotta kinkku kypsyisi hitaasti mehukkaaksi. Kypsän kinkun sisälämpötila on noin 75 astetta. Muista kuitenkin, että uunista otetun kinkun sisälämpötila nousee tasaantuessaan vielä muutaman asteen. Kinkun kypsyminen kestää noin tunnin kiloa kohden, uunien erot huomioon ottaen. Peitä kypsä kinkku foliolla ja anna vetäytyä noin puoli tuntia.

3. Ota kastiketta varten talteen pussiin valunutta kinkun paistolientä. Ota kinkku pois pussista. Poista kinkun pinnalta mahdollinen verkko ja veitsen avulla kamara sekä ylimääräinen silava.

4. Kuorruta kinkku sivelemällä se ensin sinapilla ja sen jälkeen ripottelemalla pintaan korppujauhoja. Paina kinkun pintaan mantelilastuja. Kuorruta kinkkua noin 10 minuuttia 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 23.11.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2372

9927

128,0 g

30,0 g

108,0 g

35,0 g

13,0 g

194,0 g

8,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli