Mantelinen mustaherukkaboston
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herukkaisen bostonin kierteisiin kätketään mustaherukkaa ja mantelista täytettä. Paista kierrepullat isoksi bostoniksi ja raidoita sulatetulla valkosuklaalla.
| Taikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita |
| Täyte | |
| 150 g | mantelimassaa |
| 75 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 200 g | mustaherukoita |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 50 g | valkosuklaata |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- 2.
Sekoita kulhossa sähkövatkaimella mantelimassa, pehmeä voi ja sokeri. Sekoita perunajauhot herukoihin.
- 3.
Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä mantelitäyte taikinalevylle. Ripottele pinnalle herukat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla 12 palaan. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen, noin 36 x 25 cm:n vuoka. Aseta pullat vuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia.
- 4.
Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia.
- 5.
Anna bostonin hieman jäähtyä ja koristele pinta sulatetulla valkosuklaalla.
Mantelinen mustaherukkaboston
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Herukkaisen bostonin kierteisiin kätketään mustaherukkaa ja mantelista täytettä. Paista kierrepullat isoksi bostoniksi ja raidoita sulatetulla valkosuklaalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita |
Täyte | |
| 150 g | mantelimassaa |
| 75 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 200 g | mustaherukoita |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 50 g | valkosuklaata |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 2 tl jauhettua kardemummaa 1/2 tl suolaa 8 dl vehnäjauhoja 100 g voita - 2
Sekoita kulhossa sähkövatkaimella mantelimassa, pehmeä voi ja sokeri. Sekoita perunajauhot herukoihin.
Määrä Ainesosa 150 g mantelimassaa 75 g voita 1/2 dl sokeria 1 rkl perunajauhoja 200 g mustaherukoita - 3
Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä mantelitäyte taikinalevylle. Ripottele pinnalle herukat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla 12 palaan. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen, noin 36 x 25 cm:n vuoka. Aseta pullat vuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia.
- 4
Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 5
Anna bostonin hieman jäähtyä ja koristele pinta sulatetulla valkosuklaalla.
Määrä Ainesosa 50 g valkosuklaata
Ravintosisältö
425
Energiaa kcal
1779
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,3 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
425
Energiaa kcal
1779
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,3 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























