Marenki-marjapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikasta marenki-marjapiirakan muropohja sitruunalla. Rapean marenkikeon alle piilotetaan hilloa, vademia ja mustikoita.
| Pohja | |
|---|---|
| 1/2 kpl | sitruunan kuori |
| 100 g | margariinia |
| 2 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| Täyte | |
| 3 rkl | marjahilloa |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 200 g | mustikoita |
| 200 g | vadelmia |
| Marenki | |
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | vaniljasokeria |
| Koristeluun | |
| pensasmustikoita | |
| vadelmia | |
| tomusokeria | |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija noin 20 cm).
- 2.
Pese ja raasta sitruunan kuori. Kuutioi kylmä margariini. Nypi margariini, jauhot, sokeri, suola ja sitruunankuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja sekoita taikinaksi.
- 3.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle täytteen hillo. Sekoita perunajauhot marjoihin ja ripottele marjat hillon päälle.
- 4.
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.
- 5.
Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.
Marenki-marjapiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Raikasta marenki-marjapiirakan muropohja sitruunalla. Rapean marenkikeon alle piilotetaan hilloa, vademia ja mustikoita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1/2 kpl | sitruunan kuori |
| 100 g | margariinia |
| 2 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
Täyte | |
| 3 rkl | marjahilloa |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 200 g | mustikoita |
| 200 g | vadelmia |
Marenki | |
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | vaniljasokeria |
Koristeluun | |
| pensasmustikoita | |
| vadelmia | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija noin 20 cm).
- 2
Pese ja raasta sitruunan kuori. Kuutioi kylmä margariini. Nypi margariini, jauhot, sokeri, suola ja sitruunankuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja sekoita taikinaksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1/2 kpl sitruunan kuori 2 1/4 dl vehnäjauhoja 1 dl tomusokeria 1/4 tl suolaa 2 kpl kananmunan keltuaista - 3
Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle täytteen hillo. Sekoita perunajauhot marjoihin ja ripottele marjat hillon päälle.
Määrä Ainesosa 3 rkl marjahilloa 200 g mustikoita 200 g vadelmia 1 rkl perunajauhoja - 4
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunan valkuaista 1 1/2 dl sokeria 1/2 tl vaniljasokeria - 5
Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.
Määrä Ainesosa pensasmustikoita vadelmia tomusokeria
Ravintosisältö
314
Energiaa kcal
1316
Energiaa kj
11,1 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,5 g
Hiilihydraatteja
30,9 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
314
Energiaa kcal
1316
Energiaa kj
11,1 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,5 g
Hiilihydraatteja
30,9 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pensasmustikoita, vadelmia, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























