Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marenki-marjatorttu

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakastettua murotaikinaa

Väliin

2 kpl
Ananasmurskaa
1 dl
Hillosokeria
(sitruunamehua)

Päälle

3 kpl
Munan valkuaista
1 dl
Sokeria

Koristeluun

Tuoreita marjoja, lehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kauli murotaikina sopivaksi levyksi leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle. Pistele levy haarukalla ja kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 10 minuuttia.Valuta sillä aikaa ananasmehu tölkistä kattilaan. Kiehauta ja lisää hillosokeri. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää ananasmurske ja hiukan sitruunamehua, jos haluat. Ota muropohja uunista. Levitä seos pohjan päälle.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sekoittaen sokeri. Pursota näin syntyneestä marenkiseoksesta ruudukko tortun pintaan.Jatka tortun kypsentämistä uunin alaosassa vielä 15-20 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.Koristele kakku jäähtyneenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 4.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.