Marenkikääretorttu | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tuttu kääretorttu paistetaan vaihteeksi marengista.

Marenkikääretorttu

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Tuttu kääretorttu paistetaan vaihteeksi marengista. Pohja on uskomattoman kuohkea – ja mikä parasta – gluteeniton, joten se sopii moneen ruokavalioon. Voit tehdä kääretortun hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa.

Ainekset

1 rkl
rypsiöljyä
6 kpl
kananmunanvalkuaista
1 1/2 dl
sokeria
3 rkl
maissitärkkelystä

täyte

400 g
vadelmia
2 dl
kuohukermaa
1 dl
mascarponea
3 rkl
tomusokeria
1 tl
raastettua sitruunankuorta

päälle

vadelmia
tomusokeria

Valmistus

1

Sipaise öljyä 25×38 cm kokoiseen uunivuokaan. Laita päälle leivinpaperi ja voitele se öljyllä.

Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan, koko ajan vatkaten. Siivilöi maissitärkkelys joukkoon. Sekoita hyvin.

Kaada taikina uunivuokaan. Paista 190-asteisessa uunissa 12 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin kullanruskea ja hyytynyt.

Kumoa pohja varovasti leivinpaperille, johon on siroteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

6 kpl
kananmunanvalkuaista
1 1/2 dl
sokeria
3 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
rypsiöljyä
2

Laita puolet marjoista kulhoon. Murskaa haarukalla sekaisin.

Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Lisää murskatut marjat, tomusokeri ja sitruunankuori. Levitä seos marenkipohjalle. Ripottele päälle vadelmat. Kääri rullalle. Jos et tarjoa torttua heti, nosta se jääkaappiin saumapuoli alaspäin.

1 tl
raastettua sitruunankuorta
3 rkl
tomusokeria
1 dl
mascarponea
2 dl
kuohukermaa
400 g
vadelmia
3

Siivilöi päälle juuri ennen tarjoilua tomusokeria. Koristele marjoilla.

tomusokeria
vadelmia
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.6.2019
Muokattu: 20.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

982

235

13,4 g

5,3 g

22,6 g

19,9 g

1,9 g

4,4 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl tomusokeria,

1 tl raastettua sitruunankuorta,

vadelmia,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli