Marinoidut silakat
4 Kappaletta
|15 min

Nappaa talteen!
| 1 kg | silakkafileitä |
| Liemi: | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | etikkaa |
| 1 rkl | merisuolaa |
| Mausteliemi: | |
| 1 kpl | limetin- tai puolikkaan sitruunan mehu |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 1/2 dl | hienonnettua tilliä |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Sekoita liemen aineet ja nosta silakkafileet liemeen. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa noin 8 tuntia. Anna fileiden valua lävikössä. Sekoita mausteliemen aineet keskenään ja sekoita valuneiden silakkafileiden kanssa. Anna maustua jääkapissa muutaman tunnin ajan. Silakat säilyvät jääkaapissa noin 3 vuorokautta.
Marinoidut silakat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | silakkafileitä |
Liemi: | |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | etikkaa |
| 1 rkl | merisuolaa |
Mausteliemi: | |
| 1 kpl | limetin- tai puolikkaan sitruunan mehu |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 1/2 dl | hienonnettua tilliä |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Sekoita liemen aineet ja nosta silakkafileet liemeen. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa noin 8 tuntia. Anna fileiden valua lävikössä. Sekoita mausteliemen aineet keskenään ja sekoita valuneiden silakkafileiden kanssa. Anna maustua jääkapissa muutaman tunnin ajan. Silakat säilyvät jääkaapissa noin 3 vuorokautta.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























