Marinoidut silakat - Yhteishyvä

Marinoidut silakat

???
Kappaleita
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Silakkafileitä

LIEMI:

2 dl
Vettä
1 dl
Etikkaa
1 rkl
Merisuolaa

MAUSTELIEMI:

1 kpl
Limetin- tai puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Punaista chiliä
1/2 dl
Hienonnettua tilliä
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Sekoita liemen aineet ja nosta silakkafileet liemeen. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa noin 8 tuntia. Anna fileiden valua lävikössä. Sekoita mausteliemen aineet keskenään ja sekoita valuneiden silakkafileiden kanssa. Anna maustua jääkapissa muutaman tunnin ajan. Silakat säilyvät jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa