Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu marja-hedelmäsalaatti ja mascarponevaahto

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarjoa raikas marja-hedelmäsalaatti mascarponevaahdon kanssa.

Ainekset

1 l
Tuoreita mansikoita
4 kpl
Keltaista tai vihreää kiivi-hedelmää
700 g
Vesimelonia
1 dl
Ruokosokerisiirappia tai vaaleaa siirappia
1 kpl
Ruukku tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
1 - 2 kpl
Limen puristettu mehu

Mascarponevaahto

1 dl
Vispikermaa
100 g
Mascarponejuustoa
1 tl
Vaniljasokeria
2 - 3 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi. Kuori ja kuutioi kiivit. Leikkaa melonista kuori ja kuutioi hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset.

Laita ruokosokerisiirappi tai vaalea siirappi kasariin ja kiehauta. Sekoita joukkoon silputtu minttu tai sitruunamelissa ja puristettu limen mehu. Kaada liemi salaatin joukkoon, sekoita ja anna maustua 1-2 tuntia.

Valmista mascarponevaahto. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 6.11.2012
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

356

1491

12,8 g

7,7 g

48,2 g

47,3 g

6,0 g

4,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku tuoretta minttua tai sitruunamelissaa,

Limen puristettu mehu ,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli