Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi. Kuori ja kuutioi kiivit. Leikkaa melonista kuori ja kuutioi hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset.
Laita ruokosokerisiirappi tai vaalea siirappi kasariin ja kiehauta. Sekoita joukkoon silputtu minttu tai sitruunamelissa ja puristettu limen mehu. Kaada liemi salaatin joukkoon, sekoita ja anna maustua 1-2 tuntia.
Valmista mascarponevaahto. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1491
356
12,8 g
7,7 g
48,2 g
47,3 g
6,0 g
4,8 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukku tuoretta minttua tai sitruunamelissaa,
Limen puristettu mehu ,
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli