Marinoitu marja-hedelmäsalaatti ja mascarponevaahto

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Tarjoa raikas marja-hedelmäsalaatti mascarponevaahdon kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 ltuoreita mansikoita
4 kplkeltaista tai vihreää kiivi-hedelmää
700 gvesimelonia
1 dlruokosokerisiirappia tai vaaleaa siirappia
1 kplruukku tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
1 - 2 kpllimen puristettu mehu

Mascarponevaahto

1 dlvispikermaa
100 gmascarponejuustoa
1 tlvaniljasokeria
2 - 3 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi. Kuori ja kuutioi kiivit. Leikkaa melonista kuori ja kuutioi hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset.

    Laita ruokosokerisiirappi tai vaalea siirappi kasariin ja kiehauta. Sekoita joukkoon silputtu minttu tai sitruunamelissa ja puristettu limen mehu. Kaada liemi salaatin joukkoon, sekoita ja anna maustua 1-2 tuntia.

    Valmista mascarponevaahto. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku tuoretta minttua tai sitruunamelissaa, Limen puristettu mehu , 1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä