Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi. Kuori ja kuutioi kiivit. Leikkaa melonista kuori ja kuutioi hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset.
Laita ruokosokerisiirappi tai vaalea siirappi kasariin ja kiehauta. Sekoita joukkoon silputtu minttu tai sitruunamelissa ja puristettu limen mehu. Kaada liemi salaatin joukkoon, sekoita ja anna maustua 1-2 tuntia.
Valmista mascarponevaahto. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
356
1491
12,8 g
7,7 g
48,2 g
47,3 g
6,0 g
4,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukku tuoretta minttua tai sitruunamelissaa,
Limen puristettu mehu ,
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli