Marinoitu marja-hedelmäsalaatti ja mascarponevaahto | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marinoitu marja-hedelmäsalaatti ja mascarponevaahto

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarjoa raikas marja-hedelmäsalaatti mascarponevaahdon kanssa.

Ainekset

1 l
Tuoreita mansikoita
4 kpl
Keltaista tai vihreää kiivi-hedelmää
700 g
Vesimelonia
1 dl
Ruokosokerisiirappia tai vaaleaa siirappia
1 kpl
Ruukku tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
1 - 2 kpl
Limen puristettu mehu

mascarponevaahto

1 dl
Vispikermaa
100 g
Mascarponejuustoa
1 tl
Vaniljasokeria
2 - 3 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi. Kuori ja kuutioi kiivit. Leikkaa melonista kuori ja kuutioi hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset.

Laita ruokosokerisiirappi tai vaalea siirappi kasariin ja kiehauta. Sekoita joukkoon silputtu minttu tai sitruunamelissa ja puristettu limen mehu. Kaada liemi salaatin joukkoon, sekoita ja anna maustua 1-2 tuntia.

Valmista mascarponevaahto. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 6.11.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1491

356

12,8 g

7,7 g

48,2 g

47,3 g

6,0 g

4,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku tuoretta minttua tai sitruunamelissaa,

Limen puristettu mehu ,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli