Valmista marjaseos. Pilko puolisulaneet tai tuoreet marjat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes ainekset kiehahtavat ja marjoista irtoaa mehua. Mausta liemi sitruunamehulla. Siirrä jäähtymään.
Murskaa keksit tukevassa pakastepussissa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja -mehu. Annostele tarjoiluastioihin kerroksittain keksimurua, rahka- ja marjaseosta. Peitä kelmulla ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1466
350
19,0 g
10,6 g
32,2 g
24,3 g
5,0 g
8,0 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan raastettu kuori,
4 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli