Marjaisa sitruunarahka

Marjaisa sitruunarahka on ihanan raikas jälkiruoka. Myös välipalana maistuva makea herkku kätkee sisälleen kaurakeksejä, marjoja, kermavaahtoa ja maitorahkaa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
200 gkaurakeksejä

Sitruunarahka

4 dlkuohukermaa
500 gmaitorahkaa
4 rklsokeria
2 kplsitruunan raastettu kuori
3 rklsitruunamehua

Marjaseos

750 g(pakaste)marjoja
4 rklvettä
4 rklsokeria
2 - 3 rklsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Valmista marjaseos. Pilko puolisulaneet tai tuoreet marjat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes ainekset kiehahtavat ja marjoista irtoaa mehua. Mausta liemi sitruunamehulla. Siirrä jäähtymään.

    Murskaa keksit tukevassa pakastepussissa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja -mehu. Annostele tarjoiluastioihin kerroksittain keksimurua, rahka- ja marjaseosta. Peitä kelmulla ja anna maustua tarjoiluun saakka.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan raastettu kuori, 4 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä