Marjapiirakka - Yhteishyvä

Marjapiirakka

Marjapiirakka
Paloja
8
Mehevän marjapiirakan pohjassa on ruista ja vehnää, täytteessä rahkaa ja kermaviiliä. Marjapiirakka syntyy helposti ja nopeasti pakastemarjoista – valitse marjat makusi mukaan. Piirakka sopii herkutteluhetkien lisäksi myös retkievääksi tai vaikkapa mökki- tai pihatalkooporukalle tarjottavaksi.
Jaa Somessa

Ainekset

225 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
4 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kardemummaa
2 tl
Vaniljasokeria

TÄYTE

400 g
(2 prk) vaniljarahkaa
400 g
(2 prk) kermaviiliä
2 kpl
Munaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
300 - 400 g
Pakastemarjoja
2 rkl
Perunajauhoja

Näin teet

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää rasvavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.

Sekoita perunajauhot kohmeisiin marjoihin. Levitä marjat pohjalle. Sekoita rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa 40–45 minuuttia.

2

Sekoita perunajauhot kohmeisiin marjoihin. Levitä marjat pohjalle. Sekoita rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa 40–45 minuuttia.

2 rkl
Perunajauhoja
300 - 400 g
Pakastemarjoja
400 g
(2 prk) vaniljarahkaa
400 g
(2 prk) kermaviiliä
2 kpl
Munaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja65 g518 g
Proteiinia18 g142 g
Rasvaa10 g81 g
Kuituja6 g47 g
Energiaa kj1850 14799
Energiaa kcal442 3536

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 225 g Margariinia

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kardemummaa

  • 2 tl Vaniljasokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja65 g518 g
Proteiinia18 g142 g
Rasvaa10 g81 g
Kuituja6 g47 g
Energiaa kj1850 14799
Energiaa kcal442 3536

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 225 g Margariinia

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kardemummaa

  • 2 tl Vaniljasokeria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.