Marjapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marjapiirakka

Marjapiirakka

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Mehevän marjapiirakan pohjassa on ruista ja vehnää, täytteessä rahkaa ja kermaviiliä. Marjapiirakka syntyy helposti ja nopeasti pakastemarjoista – valitse marjat makusi mukaan. Piirakka sopii herkutteluhetkien lisäksi myös retkievääksi tai vaikkapa mökki- tai pihatalkooporukalle tarjottavaksi.

Ainekset

225 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
4 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kardemummaa
2 tl
Vaniljasokeria

täyte

400 g
(2 prk) vaniljarahkaa
400 g
(2 prk) kermaviiliä
2 kpl
Munaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
300 - 400 g
Pakastemarjoja
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää rasvavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.

Sekoita perunajauhot kohmeisiin marjoihin. Levitä marjat pohjalle. Sekoita rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa 40–45 minuuttia.

2

Sekoita perunajauhot kohmeisiin marjoihin. Levitä marjat pohjalle. Sekoita rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa 40–45 minuuttia.

2 rkl
Perunajauhoja
300 - 400 g
Pakastemarjoja
400 g
(2 prk) vaniljarahkaa
400 g
(2 prk) kermaviiliä
2 kpl
Munaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1850

442

10,1 g

5,5 g

64,8 g

30,6 g

5,9 g

17,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

225 g Margariinia,

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Kardemummaa,

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli