Marjapiirakka
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paista pellillinen marjapiirakkaa! Rahkalla ja kermaviilillä täytetty perinteinen marjapiirakka syntyy nopeasti, ja sen voi tehdä yhtä hyvin tuoreista tai pakastemarjoista.
| 225 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | mustikoita (pakaste) |
| 200 g | vadelmia (pakaste) |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 400 g | (2 prk) vaniljarahkaa |
| 400 g | (2 prk) kermaviiliä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 4 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa kananmuna seokseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos rasvavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- 2.
Sekoita kohmeiset marjat ja perunajauhot varovasti keskenään. Jos teet piirakan tuoreista marjoista, voit jättää perunajauhon pois. Levitä marjat piirakkapohjalle.
- 3.
Sekoita rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa 40–45 minuuttia.
Paista pellillinen marjapiirakkaa! Rahkalla ja kermaviilillä täytetty perinteinen marjapiirakka syntyy nopeasti, ja sen voi tehdä yhtä hyvin tuoreista tai pakastemarjoista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 225 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
Täyte | |
| 200 g | mustikoita (pakaste) |
| 200 g | vadelmia (pakaste) |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 400 g | (2 prk) vaniljarahkaa |
| 400 g | (2 prk) kermaviiliä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 4 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa kananmuna seokseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos rasvavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Määrä Ainesosa 225 g margariinia 1 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 4 dl vehnäjauhoja 2 dl ruisjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1 tl kardemummaa - 2
Sekoita kohmeiset marjat ja perunajauhot varovasti keskenään. Jos teet piirakan tuoreista marjoista, voit jättää perunajauhon pois. Levitä marjat piirakkapohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g mustikoita (pakaste) 200 g vadelmia (pakaste) 2 rkl perunajauhoja - 3
Sekoita rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa 40–45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (2 prk) vaniljarahkaa 400 g (2 prk) kermaviiliä 2 kpl kananmunaa 4 rkl sokeria 2 tl vaniljasokeria
Ravintosisältö
197
Energiaa kcal
822
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
197
Energiaa kcal
822
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























