Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
5 kplliivatelehteä
1 1/2 rklsitruunanmehua
1/2 kplkalaliemikuutio
4 dlkermaviiliä
2 dlkuohukermaa
200 gvalutettua siian, muikun tai kirjolohen mätiä tai mätijäljitelmää
rouhittua mustapippuria
1/2 dlsilputtua tilliä tai ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liota siihen puristetut liivatteet ja murennettu kalaliemikuutio. Sekoita sitruunamehuseos kermaviiliin ja lisää vaahdoksi vatkattu kerma sekä loput aineista varovasti käännellen.Kaada seos kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan ja hyydytä viileässä yön yli. Tarjoa mätihyydyke kuorittujen keitettyjen tilliperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025