Mätihyydyke

Nappaa talteen!
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 1 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 kpl | kalaliemikuutio |
| 4 dl | kermaviiliä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 200 g | valutettua siian, muikun tai kirjolohen mätiä tai mätijäljitelmää |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 dl | silputtua tilliä tai ruohosipulia |
- 1.
Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liota siihen puristetut liivatteet ja murennettu kalaliemikuutio. Sekoita sitruunamehuseos kermaviiliin ja lisää vaahdoksi vatkattu kerma sekä loput aineista varovasti käännellen.Kaada seos kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan ja hyydytä viileässä yön yli. Tarjoa mätihyydyke kuorittujen keitettyjen tilliperunoiden kanssa.
Mätihyydyke
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 1 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 kpl | kalaliemikuutio |
| 4 dl | kermaviiliä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 200 g | valutettua siian, muikun tai kirjolohen mätiä tai mätijäljitelmää |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 dl | silputtua tilliä tai ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liota siihen puristetut liivatteet ja murennettu kalaliemikuutio. Sekoita sitruunamehuseos kermaviiliin ja lisää vaahdoksi vatkattu kerma sekä loput aineista varovasti käännellen.Kaada seos kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan ja hyydytä viileässä yön yli. Tarjoa mätihyydyke kuorittujen keitettyjen tilliperunoiden kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























