Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulaa mätiä tiheässä siivilässä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Keitä kananmuna kovaksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna haarukalla.
Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.
Vaahdota kerma. Vatkaa smetana kermavaahtoon.
Lisää sipulit, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet smetanavaahtoon. Nostele mäti lopuksi joukkoon.
Tarjoa mätimousse esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
110
463
9,6 g
5,4 g
0,9 g
0,8 g
0,1 g
5,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 kpl ruukkua ruohosipulia,
0,25 tl sitruunapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli