Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulaa mätiä tiheässä siivilässä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Keitä kananmuna kovaksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna haarukalla.
Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.
Vaahdota kerma. Vatkaa smetana kermavaahtoon.
Lisää sipulit, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet smetanavaahtoon. Nostele mäti lopuksi joukkoon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
463
110
9,6 g
5,4 g
0,9 g
0,8 g
0,1 g
5,4 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Puoli ruukkua ruohosipulia,
0,25 tl sitruunapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli