Mätimousse

arvosana4/5

(5)arviota
10 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Mätimousse on kalapöydän kestosuosikki sekä jouluna että juhannuksena. Tarjoa kuohkea mätimousse esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
200 gmätiä
1 kplkananmuna
1 kplpunasipulia
1 kplruukkua ruohosipulia
2 dlkuohukermaa
120 g(1 prk) smetanaa
1 tlsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulaa mätiä tiheässä siivilässä jääkaapissa noin puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    200 gmätiä
  2. 2

    Keitä kananmuna kovaksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna haarukalla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.

    MääräAinesosa
    1 kplruukkua ruohosipulia
    1 kplpunasipulia
  4. 4

    Vaahdota kerma. Lisää smetana. Vatkaa kunnes vaahto on jämäkkää.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
    2 dlkuohukermaa
  5. 5

    Lisää sipuli, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet vaahtoon. Nostele mäti joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 tlsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Tarjoa mätimousse esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Reetta Pasanen
16.9.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä