Mätimousse - Yhteishyvä

Mätimousse

Mätimousse
Annokset
10
Ruokavalio
Mätimousse on juhlavan kalapöydän viileä kestosuosikki.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
kirjolohenmätiä
1 kpl
kananmuna
1/2 - 1 kpl
punasipulia
Puoli ruukkua ruohosipulia
1 dl
vispikermaa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 tl
sitruunamehua
1/4 tl
sitruunapippuria

Näin teet

1

Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulaa mätiä tiheässä siivilässä jääkaapissa noin puoli tuntia.

200 g
kirjolohenmätiä
2

Keitä kananmuna kovaksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna haarukalla.

1 kpl
kananmuna
3

Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.

Puoli ruukkua ruohosipulia
1/2 - 1 kpl
punasipulia
4

Vaahdota kerma. Vatkaa smetana kermavaahtoon.

120 g
(1 prk) smetanaa
1 dl
vispikermaa
5

Lisää sipulit, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet smetanavaahtoon. Nostele mäti lopuksi joukkoon.

1 tl
sitruunamehua
1/4 tl
sitruunapippuria
6

Tarjoa mätimousse esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.10.2007
Muokattu: 20.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g9 g
Proteiinia5 g54 g
Rasvaa10 g96 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj463 4625
Energiaa kcal110 1104

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Puoli ruukkua ruohosipulia

  • 0.25 tl sitruunapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g9 g
Proteiinia5 g54 g
Rasvaa10 g96 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj463 4625
Energiaa kcal110 1104

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Puoli ruukkua ruohosipulia

  • 0.25 tl sitruunapippuria

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.