Mätimousse | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mätimousse

Mätimousse

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Mätimousse on juhlavan kalapöydän viileä kestosuosikki.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
kirjolohenmätiä
1 kpl
kananmuna
1/2 - 1 kpl
punasipulia
Puoli ruukkua ruohosipulia
1 dl
vispikermaa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 tl
sitruunamehua
1/4 tl
sitruunapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulaa mätiä tiheässä siivilässä jääkaapissa noin puoli tuntia.

200 g
kirjolohenmätiä
2

Keitä kananmuna kovaksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna haarukalla.

1 kpl
kananmuna
3

Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.

Puoli ruukkua ruohosipulia
1/2 - 1 kpl
punasipulia
4

Vaahdota kerma. Vatkaa smetana kermavaahtoon.

120 g
(1 prk) smetanaa
1 dl
vispikermaa
5

Lisää sipulit, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet smetanavaahtoon. Nostele mäti lopuksi joukkoon.

1 tl
sitruunamehua
1/4 tl
sitruunapippuria
6

Tarjoa mätimousse esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.10.2007
Muokattu: 24.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

463

110

9,6 g

5,4 g

0,9 g

0,8 g

0,1 g

5,4 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Puoli ruukkua ruohosipulia,

0,25 tl sitruunapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli