Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

400 gtäysjyväleipäviipaleita
50 gvoita

Täyte

4 kplliivatelehteä
3 dlsmetanaa
100 gkirjolohenmätiä
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlrouhittua maustepippuria
3 dlkuohukermaa

Koristeeksi

100 ghienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
100 gkirjolohenmätiä
sitruunalohkoja

Valmistus

  1. 1

    Jauha leipäviipaleet sulatetun voin kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele leipämassa 24 cm halkaisijaltaan olevan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan. Sekoita smetana sekä valutettu mäti. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Mausta täyte ripauksella maustepippuria. Nostele sekaan vatkattu kermavaahto. Levitä täyte leipäpohjan päälle. Anna tortun hyytyä viileässä yön yli. Koristele torttu mädillä, sitruunanlohkoilla sekä sipulisilpulla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025