Mätitorttu - Yhteishyvä

Mätitorttu

???
Annokset
12
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

400 g
Täysjyväleipäviipaleita
50 g
Voita

TÄYTE

4 kpl
Liivatelehteä
3 dl
Smetanaa
100 g
Kirjolohenmätiä
2 rkl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Rouhittua maustepippuria
3 dl
Kuohukermaa

KORISTEEKSI

100 g
Hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
100 g
Kirjolohenmätiä
Sitruunalohkoja

Näin teet

1

Jauha leipäviipaleet sulatetun voin kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele leipämassa 24 cm halkaisijaltaan olevan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan. Sekoita smetana sekä valutettu mäti. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Mausta täyte ripauksella maustepippuria. Nostele sekaan vatkattu kermavaahto. Levitä täyte leipäpohjan päälle. Anna tortun hyytyä viileässä yön yli. Koristele torttu mädillä, sitruunanlohkoilla sekä sipulisilpulla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.1.2005
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa