Mausteinen lihapata

Nappaa talteen!
| 700 g | naudan paistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 3 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | punaista thai-currytahnaa |
| 5 dl | vettä |
| hiukan lihafondia tai liemikuutio | |
| 1 tl | jeeraa |
| hienonnettua persiljaa | |
| lisäksi turkkilaista jogurttia |
- 1.
Suikaloi paisti. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihat kolmessa erässä pannussa ja siirrä kattilaan, huuhtele pannu välillä ja ota liemi talteen. Ruskista sipulit. Sekoita lihojen joukkoon sipuli, tomaattisose ja currytahna sekä siivilöity paistoliemi ja fondi. Mausta jeerella ja hauduta noin tunti, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja sirottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisänä riisiä ja jogurttia.
Mausteinen lihapata
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | naudan paistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 3 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | punaista thai-currytahnaa |
| 5 dl | vettä |
| hiukan lihafondia tai liemikuutio | |
| 1 tl | jeeraa |
| hienonnettua persiljaa | |
| lisäksi turkkilaista jogurttia |
Valmistus
- 1
Suikaloi paisti. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihat kolmessa erässä pannussa ja siirrä kattilaan, huuhtele pannu välillä ja ota liemi talteen. Ruskista sipulit. Sekoita lihojen joukkoon sipuli, tomaattisose ja currytahna sekä siivilöity paistoliemi ja fondi. Mausta jeerella ja hauduta noin tunti, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja sirottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisänä riisiä ja jogurttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












