Mausteinen makkarakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tulinen makkarakeitto

Mausteinen makkarakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausteinen makkarakeitto on erinomainen flunssankarkoittaja ja oiva päivällinen pitkän päivän päätteeksi. Tulinen chilimauste tuo makkaraan tujua.

Ainekset

400 g
Makkaraa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Tomaattimurskaa (400 g)
7 dl
Lihalientä
1 kpl
Kikherneitä (285/170 g)
2 kpl
Pakastekasvissuikaleita (á 250 g)
1/4 tl
Mietoa chilirouhetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Viipaloi makkarat, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista makkarat ja sipulit kevyesti öljyssä kattilassa.

400 g
Makkaraa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Rypsiöljyä
2

Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja huuhdellut kikherneet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pakastekasvikset. Anna keiton kiehua muutama minuutti.

1 kpl
Tomaattimurskaa (400 g)
7 dl
Lihalientä
1 kpl
Kikherneitä (285/170 g)
2 kpl
Pakastekasvissuikaleita (á 250 g)
3

Mausta ja tarkista maku.

1/4 tl
Mietoa chilirouhetta
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1326

317

22,0 g

7,5 g

17,0 g

3,0 g

1,8 g

11,3 g

3,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,25 tl Mietoa chilirouhetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli