Mausteinen makkarakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Mausteinen makkarakeitto on erinomainen flunssankarkoittaja ja oiva päivällinen pitkän päivän päätteeksi. Tulinen chilimauste tuo makkaraan tujua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gmakkaraa
1 rklrypsiöljyä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kpltomaattimurskaa (400 g)
7 dllihalientä
1 kplkikherneitä (285/170 g)
2 kplpakastekasvissuikaleita (á 250 g)
1/4 tlmietoa chilirouhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi makkarat, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista makkarat ja sipulit kevyesti öljyssä kattilassa.

    MääräAinesosa
    400 gmakkaraa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja huuhdellut kikherneet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pakastekasvikset. Anna keiton kiehua muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    1 kpltomaattimurskaa (400 g)
    7 dllihalientä
    1 kplkikherneitä (285/170 g)
    2 kplpakastekasvissuikaleita (á 250 g)
  3. 3

    Mausta ja tarkista maku.

    MääräAinesosa
    1/4 tlmietoa chilirouhetta
    rouhittua mustapippuria
    suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 0,25 tl Mietoa chilirouhetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025