Mausteinen omenakeitto
15 min
4 Kappaletta
Ainekset
Valmistus
1
Mittaa omenamehu, sitruunamehu, sokeri, neilikat, anikset ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuutioi omenat ja lisää ne liemeen. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Sekoita perunajauhot veteen ja suurusta liemi. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Anna jäähtyä ja poista mausteet. Jaa keitto laseihin ja lisää pinnalle halutessasi nokare paksua jogurttia tai kermavaahtoa.
Lisää aiheesta
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
|Muokattu: 6.10.2023
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
175
731
—
—
40,5 g
38,5 g
1,5 g
0,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Neilikkaa,
Tähtianista,
Vaniljatanko,
0,75 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli