Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteinen omenakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta

Ainekset

8 dl
Omenatäysmehua
3 kpl
Pientä omenaa
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Neilikkaa
1 - 2 kpl
Tähtianista
1 kpl
Vaniljatanko
1 rkl
Perunajauhoja
3/4 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa omenamehu, sitruunamehu, sokeri, neilikat, anikset ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuutioi omenat ja lisää ne liemeen. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Sekoita perunajauhot veteen ja suurusta liemi. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Anna jäähtyä ja poista mausteet. Jaa keitto laseihin ja lisää pinnalle halutessasi nokare paksua jogurttia tai kermavaahtoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

175

731

40,5 g

38,5 g

1,5 g

0,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Neilikkaa,

Tähtianista,

Vaniljatanko,

0,75 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli