Mausteinen omenakeitto

Arvostele resepti
4 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
8 dlomenatäysmehua
3 kplpientä omenaa
1 kplsitruunan mehu
1/2 dlsokeria
2 kplneilikkaa
1 - 2 kpltähtianista
1 kplvaniljatanko
1 rklperunajauhoja
3/4 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Mittaa omenamehu, sitruunamehu, sokeri, neilikat, anikset ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuutioi omenat ja lisää ne liemeen. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Sekoita perunajauhot veteen ja suurusta liemi. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Anna jäähtyä ja poista mausteet. Jaa keitto laseihin ja lisää pinnalle halutessasi nokare paksua jogurttia tai kermavaahtoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Neilikkaa, Tähtianista, Vaniljatanko, 0,75 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä