Mausteinen omenakeitto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mausteinen omenakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta

Ainekset

8 dl
Omenatäysmehua
3 kpl
Pientä omenaa
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Neilikkaa
1 - 2 kpl
Tähtianista
1 kpl
Vaniljatanko
1 rkl
Perunajauhoja
3/4 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa omenamehu, sitruunamehu, sokeri, neilikat, anikset ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuutioi omenat ja lisää ne liemeen. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Sekoita perunajauhot veteen ja suurusta liemi. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Anna jäähtyä ja poista mausteet. Jaa keitto laseihin ja lisää pinnalle halutessasi nokare paksua jogurttia tai kermavaahtoa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

731

175

40,5 g

38,5 g

1,5 g

0,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Neilikkaa,

Tähtianista,

Vaniljatanko,

0,75 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli