Mausteinen tomaattiketsuppi

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Purkita ketsuppi puhtaisiin pulloihin tai tölkkeihin, sulje ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin, jossa ketsuppi säilyy hyvänä pari viikkoa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgtomaatteja
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen chili
1/2 dlrypsiöljyä
1 tljauhettua korianteria
1 1/2 dlruokokidesokeria
1 dltummaa balsamiviinietikkaa
1 1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele tomaatit, halkaise ne ja poista kannat. Halutessasi koverra tomaateista siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienoksi. Kuullota kevyesti sipuli ja chili öljyssä. Lisää korianteri ja tomaatit. Kuullota hetki ja lisää sokeri, etikka ja suola. Hauduta kannen alla 45 minuuttia. Jos haluat ketsupista sakeampaa, keitä lopuksi 5–10 minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

    Vinkki! Jos haluat, voit soseuttaa valmiin ketsupin sauvasekoittimella, jolloin saat siitä täysin sileää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Punainen chili, 1 tl Jauhettua korianteria, 1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä