Mausteinen tomaattiketsuppi

Nappaa talteen!
Purkita ketsuppi puhtaisiin pulloihin tai tölkkeihin, sulje ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin, jossa ketsuppi säilyy hyvänä pari viikkoa.
| 1 kg | tomaatteja |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 1/2 dl | ruokokidesokeria |
| 1 dl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele tomaatit, halkaise ne ja poista kannat. Halutessasi koverra tomaateista siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienoksi. Kuullota kevyesti sipuli ja chili öljyssä. Lisää korianteri ja tomaatit. Kuullota hetki ja lisää sokeri, etikka ja suola. Hauduta kannen alla 45 minuuttia. Jos haluat ketsupista sakeampaa, keitä lopuksi 5–10 minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.
Vinkki! Jos haluat, voit soseuttaa valmiin ketsupin sauvasekoittimella, jolloin saat siitä täysin sileää.
Mausteinen tomaattiketsuppi
Purkita ketsuppi puhtaisiin pulloihin tai tölkkeihin, sulje ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin, jossa ketsuppi säilyy hyvänä pari viikkoa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | tomaatteja |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 1/2 dl | ruokokidesokeria |
| 1 dl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele tomaatit, halkaise ne ja poista kannat. Halutessasi koverra tomaateista siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienoksi. Kuullota kevyesti sipuli ja chili öljyssä. Lisää korianteri ja tomaatit. Kuullota hetki ja lisää sokeri, etikka ja suola. Hauduta kannen alla 45 minuuttia. Jos haluat ketsupista sakeampaa, keitä lopuksi 5–10 minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.
Vinkki! Jos haluat, voit soseuttaa valmiin ketsupin sauvasekoittimella, jolloin saat siitä täysin sileää.
Ravintosisältö
1203
Energiaa kcal
5037
Energiaa kj
48,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
170,0 g
Hiilihydraatteja
165,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
1203
Energiaa kcal
5037
Energiaa kj
48,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
170,0 g
Hiilihydraatteja
165,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Punainen chili, 1 tl Jauhettua korianteria, 1,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












