Huuhtele tomaatit, halkaise ne ja poista kannat. Halutessasi koverra tomaateista siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienoksi. Kuullota kevyesti sipuli ja chili öljyssä. Lisää korianteri ja tomaatit. Kuullota hetki ja lisää sokeri, etikka ja suola. Hauduta kannen alla 45 minuuttia. Jos haluat ketsupista sakeampaa, keitä lopuksi 5–10 minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.
Vinkki! Jos haluat, voit soseuttaa valmiin ketsupin sauvasekoittimella, jolloin saat siitä täysin sileää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1181
4944
48,0 g
3,0 g
166,0 g
164,0 g
15,0 g
7,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Punainen chili,
1 tl Jauhettua korianteria,
1,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli