Mausteinen tomaattiketsuppi | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mausteinen tomaattiketsuppi

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Purkita ketsuppi puhtaisiin pulloihin tai tölkkeihin, sulje ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin, jossa ketsuppi säilyy hyvänä pari viikkoa.

Ainekset

1 kg
Tomaatteja
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punainen chili
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Jauhettua korianteria
1 1/2 dl
Ruokokidesokeria
1 dl
Tummaa balsamiviinietikkaa
1 1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele tomaatit, halkaise ne ja poista kannat. Halutessasi koverra tomaateista siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienoksi. Kuullota kevyesti sipuli ja chili öljyssä. Lisää korianteri ja tomaatit. Kuullota hetki ja lisää sokeri, etikka ja suola. Hauduta kannen alla 45 minuuttia. Jos haluat ketsupista sakeampaa, keitä lopuksi 5–10 minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

Vinkki! Jos haluat, voit soseuttaa valmiin ketsupin sauvasekoittimella, jolloin saat siitä täysin sileää.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4944

1181

48,0 g

3,0 g

166,0 g

164,0 g

15,0 g

7,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Punainen chili,

1 tl Jauhettua korianteria,

1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli