Meetvursti-paprikapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Meetvursti-paprikapiirakka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

pohja

2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunasosehiutaleita
125 g
Margariinia
1 - 2 rkl
Vettä

täyte

1 kpl
Punainen paprika
100 g
Meetvurstia
4 - 5 rkl
Jalopenoviipaleita
150 g
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Pizzamaustetta
Rouhitua mustapippuria
1 - 2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi kulhossa jauhot, perunahiutaleet ja pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Valmista täyte. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Kuutioi paprika. Hienonna meetvurstit ja jalapenoviipaleet. Sekoita ranskankerma, kananmunat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kauli taikina levyksi ja painele se piirakkavuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä. Levitä pohjalle paprikat, meetvurstit ja jalapenot. Valuta ranskankermaseos päälle. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1546

370

26,8 g

10,7 g

21,7 g

2,3 g

1,5 g

9,5 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 2 rkl Vettä,

4 - 5 rkl Jalopenoviipaleita,

1 tl Pizzamaustetta,

Rouhitua mustapippuria,

1 - 2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli