Nypi kulhossa jauhot, perunahiutaleet ja pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Valmista täyte. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Kuutioi paprika. Hienonna meetvurstit ja jalapenoviipaleet. Sekoita ranskankerma, kananmunat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kauli taikina levyksi ja painele se piirakkavuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä. Levitä pohjalle paprikat, meetvurstit ja jalapenot. Valuta ranskankermaseos päälle. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
370
1546
26,8 g
10,7 g
21,7 g
2,3 g
1,5 g
9,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 rkl Vettä,
4 - 5 rkl Jalopenoviipaleita,
1 tl Pizzamaustetta,
Rouhitua mustapippuria,
1 - 2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli