Mehevä lohipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mehevä lohipiirakka

Mehevä lohipiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mehevä ja ruokaisa lohi-raejuustopiirakka maistuu niin kahvipöydässä kuin vaikka iltapalallakin. Piirakkapohjan voit halutessasi valmistaa itse tai hyödyntää pakastepiirakkataikinaa.

Ainekset

150 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Vettä
1/4 tl
Suolaa

tai

400 g
Pakastepiirakkataikina

täyte

300 g
Graavilohta
2 rkl
Hienonnettua tilliä
200 g
Raejuustoa
2 dl
Juustoraastetta
3 kpl
Munaa
3 dl
Maitoa
2 rkl
Sinappia
1 tl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää vesi, ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun 24 cm irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohja ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi aikaa.

150 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Vettä
1/4 tl
Suolaa
2

Lado lohiviipaleita, raejuustoa, juustoraastetta ja tilliä kerroksittain vuokaan taikinapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, maito, sinappi ja sokeri keskenään. Kaada munamaito täytteen päälle.

2 rkl
Hienonnettua tilliä
2 dl
Juustoraastetta
200 g
Raejuustoa
1 tl
Sokeria
3 kpl
Munaa
3 dl
Maitoa
300 g
Graavilohta
2 rkl
Sinappia
3

Paista piirasta 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna hetken aikaa levätä vuoassa ennen irrottamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.