Mehevä lohipiirakka

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

Noin 2 tuntia

Mehevä ja ruokaisa lohi-raejuustopiirakka maistuu niin kahvipöydässä kuin vaikka iltapalallakin. Piirakkapohjan voit halutessasi valmistaa itse tai hyödyntää pakastepiirakkataikinaa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
150 gmargariinia
3 dlvehnäjauhoja
3 rklvettä
1/4 tlsuolaa

Tai

400 gpakastepiirakkataikina

Täyte

300 ggraavilohta
2 rklhienonnettua tilliä
200 graejuustoa
2 dljuustoraastetta
3 kplmunaa
3 dlmaitoa
2 rklsinappia
1 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää vesi, ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun 24 cm irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohja ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi aikaa.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    3 dlvehnäjauhoja
    3 rklvettä
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Lado lohiviipaleita, raejuustoa, juustoraastetta ja tilliä kerroksittain vuokaan taikinapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, maito, sinappi ja sokeri keskenään. Kaada munamaito täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    2 rklhienonnettua tilliä
    2 dljuustoraastetta
    200 graejuustoa
    1 tlsokeria
    3 kplmunaa
    3 dlmaitoa
    300 ggraavilohta
    2 rklsinappia
  3. 3

    Paista piirasta 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna hetken aikaa levätä vuoassa ennen irrottamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä