Mehevä syyskakku tuorejuustokuorrutteella
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Syksyinen kakku kätkee sisäänsä raastettua palsternakkaa, mausteita ja manteleita. Mehevä kakku saa lopuksi ylleen samettisen tuorejuustohunnun.
| 250 g | palsternakkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 1/2 tl | kardemummaa |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 50 g | pehmeää voita |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| rosmariinia | |
| mantelirouhetta | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele öljyllä tilavuudeltaan noin 1,2 litrainen leipävuoka. Leikkaa leivinpaperista suikale vuoan pohjalle.
- 2.
Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi.
- 3.
Sekoita raasteen joukkoon kananmunat, sokeri ja öljy.
- 4.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
- 5.
Paista kakkua uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 6.
Valmista kuorrute vaahdottamalla huoneenlämpöistä voita, tuorejuustoa ja tomusokeria sähkövatkaimella muutama minuutti. Levitä kuorrute kakulle ja koristele rosmariinilla sekä mantelirouheella.
Mehevä syyskakku tuorejuustokuorrutteella
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Syksyinen kakku kätkee sisäänsä raastettua palsternakkaa, mausteita ja manteleita. Mehevä kakku saa lopuksi ylleen samettisen tuorejuustohunnun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | palsternakkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 1/2 tl | kardemummaa |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 dl | mantelirouhetta |
Kuorrute | |
| 50 g | pehmeää voita |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| rosmariinia | |
| mantelirouhetta | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele öljyllä tilavuudeltaan noin 1,2 litrainen leipävuoka. Leikkaa leivinpaperista suikale vuoan pohjalle.
- 2
Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi.
Määrä Ainesosa 250 g palsternakkaa - 3
Sekoita raasteen joukkoon kananmunat, sokeri ja öljy.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 dl fariinisokeria 1 dl rypsiöljyä - 4
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
Määrä Ainesosa 2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl kanelia 1 1/2 tl kardemummaa 1 tl inkivääriä 1 dl mantelirouhetta - 5
Paista kakkua uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 6
Valmista kuorrute vaahdottamalla huoneenlämpöistä voita, tuorejuustoa ja tomusokeria sähkövatkaimella muutama minuutti. Levitä kuorrute kakulle ja koristele rosmariinilla sekä mantelirouheella.
Määrä Ainesosa 50 g pehmeää voita 100 g maustamatonta tuorejuustoa 1 1/2 dl tomusokeria rosmariinia mantelirouhetta
Ravintosisältö
388
Energiaa kcal
1622
Energiaa kj
20,6 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,8 g
Hiilihydraatteja
32,1 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
388
Energiaa kcal
1622
Energiaa kj
20,6 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,8 g
Hiilihydraatteja
32,1 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rosmariinia, mantelirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























