Meksikolainen nyhtöpossu

Nyhtöpossun valmistaminen vaatii aikaa, mutta on helppoa. Meksikolaisittain maustettu nyhtöpossu maistuu tortillojen tai pitaleipien kanssa. Kokeile myös salaatin lisäkkeenä. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan kanssa riekaleiksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gporsaan kasslerpaistia

Keitinliemi

8 dllihalientä
1 kpl(400 g) kookosmaitoa
1 kplsipuli
1/2 dlmakeaa soijakastiketta
1/2 dlruokosokeria
1 kplkanelitanko
3 kplvalkosipulinkynttä
2 tljuustokuminaa

Glaseerauskastike

1 dlkeitinlientä
2 rklruokokidesokeria
1/2 kpl(20 g) texmex-mausteseosta

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta kattilassa keitinliemen ainekset. Lisää joukkoon lihapala ja keitä hiljalleen kannen alla kaksi tuntia. Käännä muutaman kerran. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun ja sitten folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä hyvin.

    Säästä osa keitinliemestä. Keitä glaseerauskastikkeen aineksia 5 minuuttia. Viipaloi jäähtynyt liha ja grillaa pintoihin kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle glaseerauskastike. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan avulla riekaleiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kanelitanko, Valkosipulinkynttä, 2 tl Juustokuminaa, 1 dl Keitinlientä, 0,5 pussia (20 g) texmex-mausteseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä