Meksikolainen nyhtöpossu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Meksikolainen nyhtöpossu

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nyhtöpossun valmistaminen vaatii aikaa, mutta on helppoa. Meksikolaisittain maustettu nyhtöpossu maistuu tortillojen tai pitaleipien kanssa. Kokeile myös salaatin lisäkkeenä. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan kanssa riekaleiksi.

Ainekset

800 g
Porsaan kasslerpaistia

keitinliemi

8 dl
Lihalientä
1 kpl
(400 g) kookosmaitoa
1 kpl
Sipuli
1/2 dl
Makeaa soijakastiketta
1/2 dl
Ruokosokeria
1 kpl
Kanelitanko
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Juustokuminaa

glaseerauskastike

1 dl
Keitinlientä
2 rkl
Ruokokidesokeria
1/2 kpl
(20 g) texmex-mausteseosta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta kattilassa keitinliemen ainekset. Lisää joukkoon lihapala ja keitä hiljalleen kannen alla kaksi tuntia. Käännä muutaman kerran. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun ja sitten folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä hyvin.

Säästä osa keitinliemestä. Keitä glaseerauskastikkeen aineksia 5 minuuttia. Viipaloi jäähtynyt liha ja grillaa pintoihin kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle glaseerauskastike. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan avulla riekaleiksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2339

559

33,3 g

14,5 g

25,0 g

18,3 g

0,3 g

39,0 g

4,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kanelitanko,

Valkosipulinkynttä,

2 tl Juustokuminaa,

1 dl Keitinlientä,

0,5 pussia (20 g) texmex-mausteseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli