Meksikolainen nyhtöpossu

Nappaa talteen!
Nyhtöpossun valmistaminen vaatii aikaa, mutta on helppoa. Meksikolaisittain maustettu nyhtöpossu maistuu tortillojen tai pitaleipien kanssa. Kokeile myös salaatin lisäkkeenä. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan kanssa riekaleiksi.
| 800 g | porsaan kasslerpaistia |
| Keitinliemi | |
|---|---|
| 8 dl | lihalientä |
| 1 kpl | (400 g) kookosmaitoa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 dl | makeaa soijakastiketta |
| 1/2 dl | ruokosokeria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | juustokuminaa |
| Glaseerauskastike | |
| 1 dl | keitinlientä |
| 2 rkl | ruokokidesokeria |
| 1/2 kpl | (20 g) texmex-mausteseosta |
- 1.
Kiehauta kattilassa keitinliemen ainekset. Lisää joukkoon lihapala ja keitä hiljalleen kannen alla kaksi tuntia. Käännä muutaman kerran. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun ja sitten folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä hyvin.
Säästä osa keitinliemestä. Keitä glaseerauskastikkeen aineksia 5 minuuttia. Viipaloi jäähtynyt liha ja grillaa pintoihin kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle glaseerauskastike. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan avulla riekaleiksi.
Meksikolainen nyhtöpossu
Nyhtöpossun valmistaminen vaatii aikaa, mutta on helppoa. Meksikolaisittain maustettu nyhtöpossu maistuu tortillojen tai pitaleipien kanssa. Kokeile myös salaatin lisäkkeenä. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan kanssa riekaleiksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | porsaan kasslerpaistia |
Keitinliemi | |
| 8 dl | lihalientä |
| 1 kpl | (400 g) kookosmaitoa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 dl | makeaa soijakastiketta |
| 1/2 dl | ruokosokeria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | juustokuminaa |
Glaseerauskastike | |
| 1 dl | keitinlientä |
| 2 rkl | ruokokidesokeria |
| 1/2 kpl | (20 g) texmex-mausteseosta |
Valmistus
- 1
Kiehauta kattilassa keitinliemen ainekset. Lisää joukkoon lihapala ja keitä hiljalleen kannen alla kaksi tuntia. Käännä muutaman kerran. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun ja sitten folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä hyvin.
Säästä osa keitinliemestä. Keitä glaseerauskastikkeen aineksia 5 minuuttia. Viipaloi jäähtynyt liha ja grillaa pintoihin kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle glaseerauskastike. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan avulla riekaleiksi.
Ravintosisältö
561
Energiaa kcal
2351
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
18,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
39,3 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
561
Energiaa kcal
2351
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
18,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
39,3 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kanelitanko, Valkosipulinkynttä, 2 tl Juustokuminaa, 1 dl Keitinlientä, 0,5 pussia (20 g) texmex-mausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























