Meksikolainen suklaakana - Yhteishyvä

Meksikolainen suklaakana

Meksikolainen suklaakana
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Chili ja tumma suklaa tuovat jännittävän makuyhdistelmän kastikkeeseen. Tarjoile chocolate mole eli meksikolainen suklaakana riisin ja salaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Punaista tuoretta chiliä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Tomaattia
1 rkl
Seesaminsiemeniä
1 1/2 dl
Manteleita
1/2 dl
Rusinoita
1/4 tl
Jauhettua neilikkaa
1/4 tl
Kanelia
1/4 tl
Jauhettua korianteria
1 rkl
Vettä tarvittaessa
3 rkl
Öljyä
2 1/2 dl
Kiehuvaa vettä
3 rkl
Öljyä
1/2 kpl
Kanaliemikuutiota
25 g
Tummaa suklaata
4 kpl
Broilerin rintaleikettä
Suolaa ja pippuria

Näin teet

1

Poista chilistä siemenet ja paloittele se. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Soseuta chili, sipuli, valkosipuli, tomaatit, seesaminsiemenet, mantelit, rusinat ja mausteet tehosekoittimessa keskenään. Lisää tarvittaessa vähän vettä, niin seos pehmenee. Kuumenna öljy kasarissa, paista sosetta sekoitellen 10 minuuttia. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja suklaa ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 45 minuuttia. Kastikkeen kuuluu olla hyvin paksua. Paista broilerin rintaleikkeet paistinpannulla kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä suklaakastikkeeseen ja tarjoa heti riisin ja salaatin kanssa.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa