Meksikolainen suklaakana

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Chili ja tumma suklaa tuovat jännittävän makuyhdistelmän kastikkeeseen. Tarjoile chocolate mole eli meksikolainen suklaakana riisin ja salaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpunaista tuoretta chiliä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
2 kpltomaattia
1 rklseesaminsiemeniä
1 1/2 dlmanteleita
1/2 dlrusinoita
1/4 tljauhettua neilikkaa
1/4 tlkanelia
1/4 tljauhettua korianteria
1 rklvettä tarvittaessa
3 rklöljyä
2 1/2 dlkiehuvaa vettä
3 rklöljyä
1/2 kplkanaliemikuutiota
25 gtummaa suklaata
4 kplbroilerin rintaleikettä
suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. 1

    Poista chilistä siemenet ja paloittele se. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Soseuta chili, sipuli, valkosipuli, tomaatit, seesaminsiemenet, mantelit, rusinat ja mausteet tehosekoittimessa keskenään. Lisää tarvittaessa vähän vettä, niin seos pehmenee. Kuumenna öljy kasarissa, paista sosetta sekoitellen 10 minuuttia. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja suklaa ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 45 minuuttia. Kastikkeen kuuluu olla hyvin paksua. Paista broilerin rintaleikkeet paistinpannulla kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä suklaakastikkeeseen ja tarjoa heti riisin ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä