Meksikolainen suklaakana | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Meksikolainen suklaakana

Meksikolainen suklaakana

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Chili ja tumma suklaa tuovat jännittävän makuyhdistelmän kastikkeeseen. Tarjoile chocolate mole eli meksikolainen suklaakana riisin ja salaatin kanssa.

Ainekset

2 kpl
Punaista tuoretta chiliä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Tomaattia
1 rkl
Seesaminsiemeniä
1 1/2 dl
Manteleita
1/2 dl
Rusinoita
1/4 tl
Jauhettua neilikkaa
1/4 tl
Kanelia
1/4 tl
Jauhettua korianteria
1 rkl
Vettä tarvittaessa
3 rkl
Öljyä
2 1/2 dl
Kiehuvaa vettä
3 rkl
Öljyä
1/2 kpl
Kanaliemikuutiota
25 g
Tummaa suklaata
4 kpl
Broilerin rintaleikettä
Suolaa ja pippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista chilistä siemenet ja paloittele se. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Soseuta chili, sipuli, valkosipuli, tomaatit, seesaminsiemenet, mantelit, rusinat ja mausteet tehosekoittimessa keskenään. Lisää tarvittaessa vähän vettä, niin seos pehmenee. Kuumenna öljy kasarissa, paista sosetta sekoitellen 10 minuuttia. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja suklaa ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 45 minuuttia. Kastikkeen kuuluu olla hyvin paksua. Paista broilerin rintaleikkeet paistinpannulla kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä suklaakastikkeeseen ja tarjoa heti riisin ja salaatin kanssa.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.