Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

30 min

Nappaa talteen!
ABC-ravintoloiden palvelupäällikkö Mika Aho vinkkaa grillaamaan kesällä ribsejä. Kypsennä ribsit ennen grillausta keitinliemessä ja valele BBQ-kastikkeella ennen tarjoilua. Radisson Blu Marinan keittiöpäällikkö Toni Liesipuro sekoittelee grilliruokien kaveriksi sopivasti tulisen chimichurrin.
| 2 kpl | rypsiporsaan kylkiriviä |
| Keitinliemi | |
|---|---|
| 3 l | vettä |
| 1/2 dl | soijaa |
| 1 dl | ruokosokeria |
| 1 dl | omenasiiderietikkaa |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 1/2 dl | kulman keittiön cola-bbq-kastiketta |
| Tonin chimichurri | |
| 2 pnt lehtipersiljaa | |
| ruukku korianteria | |
| punainen chilipaprika | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| keskikokoinen salottisipuli | |
| 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| mustapippuria myllystä | |
| hienoa merisuolaa | |
Keitä ribsejä hitaasti hauduttaen n. 1½-3 tuntia kunnes luut alkavat irrota lihasta. Anna jäähtyä jääkaapissa liemessään yön yli.
Valuta ribsit ja valele kauttaaltaan Kulman Keittiön BBQ-kastikkeella. Grillaa suoralla hiilloksella molemmin puolin (valele välillä), kunnes pinta on rapea ja ribsit lämmenneet läpikotaisin.
Pilko lehtipersilja ja korianteri pieneksi.
Poista chilistä siemenet ja kuori sipulit. Kuutioi chili, valkosipuli ja sipuli.
Lisää loput aineet ja sekoita. Anna maustua hetki ja tarjoile ribsit chimichurrin kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

ABC-ravintoloiden palvelupäällikkö Mika Aho vinkkaa grillaamaan kesällä ribsejä. Kypsennä ribsit ennen grillausta keitinliemessä ja valele BBQ-kastikkeella ennen tarjoilua. Radisson Blu Marinan keittiöpäällikkö Toni Liesipuro sekoittelee grilliruokien kaveriksi sopivasti tulisen chimichurrin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | rypsiporsaan kylkiriviä |
Keitinliemi | |
| 3 l | vettä |
| 1/2 dl | soijaa |
| 1 dl | ruokosokeria |
| 1 dl | omenasiiderietikkaa |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 1/2 dl | kulman keittiön cola-bbq-kastiketta |
Tonin chimichurri | |
| 2 pnt lehtipersiljaa | |
| ruukku korianteria | |
| punainen chilipaprika | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| keskikokoinen salottisipuli | |
| 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| mustapippuria myllystä | |
| hienoa merisuolaa | |
Keitä ribsejä hitaasti hauduttaen n. 1½-3 tuntia kunnes luut alkavat irrota lihasta. Anna jäähtyä jääkaapissa liemessään yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | ruokosokeria |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | omenasiiderietikkaa |
| 3 l | vettä |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 10 kpl | mustapippuria |
| 1/2 dl | soijaa |
Valuta ribsit ja valele kauttaaltaan Kulman Keittiön BBQ-kastikkeella. Grillaa suoralla hiilloksella molemmin puolin (valele välillä), kunnes pinta on rapea ja ribsit lämmenneet läpikotaisin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | kulman keittiön cola-bbq-kastiketta |
Pilko lehtipersilja ja korianteri pieneksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 pnt lehtipersiljaa | |
| ruukku korianteria |
Poista chilistä siemenet ja kuori sipulit. Kuutioi chili, valkosipuli ja sipuli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| punainen chilipaprika | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| keskikokoinen salottisipuli |
Lisää loput aineet ja sekoita. Anna maustua hetki ja tarjoile ribsit chimichurrin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | oliiviöljyä |
| hienoa merisuolaa | |
| mustapippuria myllystä |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
748
Energiaa kcal
3130
Energiaa kj
73,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
748
Energiaa kcal
3130
Energiaa kj
73,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl ruokosokeria, 1 dl omenasiiderietikkaa, 3 kpl laakerinlehteä, 2.5 dl Kulman Keittiön Cola-BBQ-kastiketta, 2 pnt lehtipersiljaa, Ruukku korianteria, Punainen chilipaprika, Keskikokoinen salottisipuli, 0.5 dl punaviinietikkaa, mustapippuria myllystä, hienoa merisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli