Mikan ribsit ja Tonin chimichurri
Mikan ribsit ja Tonin chimichurri
Yhteistyössä

Mikan ribsit ja Tonin chimichurri

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

ABC-ravintoloiden palvelupäällikkö Mika Aho vinkkaa grillaamaan kesällä ribsejä. Kypsennä ribsit ennen grillausta keitinliemessä ja valele BBQ-kastikkeella ennen tarjoilua. Radisson Blu Marinan keittiöpäällikkö Toni Liesipuro sekoittelee grilliruokien kaveriksi sopivasti tulisen chimichurrin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplrypsiporsaan kylkiriviä

Keitinliemi

3 lvettä
1/2 dlsoijaa
1 dlruokosokeria
1 dlomenasiiderietikkaa
3 kpllaakerinlehteä
10 kplmustapippuria
3 kplvalkosipulinkynttä
2 1/2 dlkulman keittiön cola-bbq-kastiketta

Tonin chimichurri

2 pnt lehtipersiljaa
ruukku korianteria
punainen chilipaprika
2 kplvalkosipulinkynttä
keskikokoinen salottisipuli
1/2 dlpunaviinietikkaa
1 1/2 dloliiviöljyä
1 1/2 dlrypsiöljyä
1 rklsokeria
mustapippuria myllystä
hienoa merisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä ribsejä hitaasti hauduttaen n. 1½-3 tuntia kunnes luut alkavat irrota lihasta. Anna jäähtyä jääkaapissa liemessään yön yli.

    MääräAinesosa
    1 dlruokosokeria
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlomenasiiderietikkaa
    3 lvettä
    3 kpllaakerinlehteä
    10 kplmustapippuria
    1/2 dlsoijaa
  2. 2

    Valuta ribsit ja valele kauttaaltaan Kulman Keittiön BBQ-kastikkeella. Grillaa suoralla hiilloksella molemmin puolin (valele välillä), kunnes pinta on rapea ja ribsit lämmenneet läpikotaisin.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlkulman keittiön cola-bbq-kastiketta
  3. 3

    Pilko lehtipersilja ja korianteri pieneksi.

    MääräAinesosa
    2 pnt lehtipersiljaa
    ruukku korianteria
  4. 4

    Poista chilistä siemenet ja kuori sipulit. Kuutioi chili, valkosipuli ja sipuli.

    MääräAinesosa
    punainen chilipaprika
    2 kplvalkosipulinkynttä
    keskikokoinen salottisipuli
  5. 5

    Lisää loput aineet ja sekoita. Anna maustua hetki ja tarjoile ribsit chimichurrin kera.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlrypsiöljyä
    1 rklsokeria
    1/2 dlpunaviinietikkaa
    1 1/2 dloliiviöljyä
    hienoa merisuolaa
    mustapippuria myllystä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl ruokosokeria, 1 dl omenasiiderietikkaa, 3 kpl laakerinlehteä, 2.5 dl Kulman Keittiön Cola-BBQ-kastiketta, 2 pnt lehtipersiljaa, Ruukku korianteria, Punainen chilipaprika, Keskikokoinen salottisipuli, 0.5 dl punaviinietikkaa, mustapippuria myllystä, hienoa merisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
9.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä