Mikan ribsit ja Tonin chimichurri | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Mikan ribsit ja Tonin chimichurri

Mikan ribsit ja Tonin chimichurri

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
ABC-ravintoloiden palvelupäällikkö Mika Aho vinkkaa grillaamaan kesällä ribsejä. Kypsennä ribsit ennen grillausta keitinliemessä ja valele BBQ-kastikkeella ennen tarjoilua. Radisson Blu Marinan keittiöpäällikkö Toni Liesipuro sekoittelee grilliruokien kaveriksi sopivasti tulisen chimichurrin.

Ainekset

2 kpl
rypsiporsaan kylkiriviä

keitinliemi

3 l
vettä
1/2 dl
soijaa
1 dl
ruokosokeria
1 dl
omenasiiderietikkaa
3 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
mustapippuria
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 1/2 dl
Kulman Keittiön Cola-BBQ-kastiketta

tonin chimichurri

2 pnt lehtipersiljaa
Ruukku korianteria
Punainen chilipaprika
2 kpl
valkosipulinkynttä
Keskikokoinen salottisipuli
1/2 dl
punaviinietikkaa
1 1/2 dl
oliiviöljyä
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
mustapippuria myllystä
hienoa merisuolaa

Näin teet

1

Keitä ribsejä hitaasti hauduttaen n. 1½-3 tuntia kunnes luut alkavat irrota lihasta. Anna jäähtyä jääkaapissa liemessään yön yli.

1 dl
ruokosokeria
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
omenasiiderietikkaa
3 l
vettä
3 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
mustapippuria
1/2 dl
soijaa
2

Valuta ribsit ja valele kauttaaltaan Kulman Keittiön Cola-BBQ-kastikkeella. Grillaa suoralla hiilloksella molemmin puolin (valele välillä), kunnes pinta on rapea ja ribsit lämmenneet läpikotaisin.

2 1/2 dl
Kulman Keittiön Cola-BBQ-kastiketta
3

Pilko lehtipersilja ja korianteri pieneksi.

2 pnt lehtipersiljaa
Ruukku korianteria
4

Poista chilistä siemenet ja kuori sipulit. Kuutioi chili, valkosipuli ja sipuli.

Punainen chilipaprika
2 kpl
valkosipulinkynttä
Keskikokoinen salottisipuli
5

Lisää loput aineet ja sekoita. Anna maustua hetki ja tarjoile ribsit chimichurrin kera.

1 1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
1/2 dl
punaviinietikkaa
1 1/2 dl
oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3130

748

73,8 g

8,5 g

6,5 g

3,5 g

0,8 g

16,8 g

2,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl ruokosokeria,

1 dl omenasiiderietikkaa,

3 kpl laakerinlehteä,

2,5 dl Kulman Keittiön Cola-BBQ-kastiketta,

2 pnt lehtipersiljaa,

Ruukku korianteria,

Punainen chilipaprika,

Keskikokoinen salottisipuli,

0,5 dl punaviinietikkaa,

mustapippuria myllystä,

hienoa merisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli