Minisämpylät

Nappaa talteen!
Pienet, sievät sämpylät sopivat juhlien seisovaan pöytään tai vaikkapa piknikille. Täytä sämpylät tuorejuustolla, lohella ja tillillä, kiinnitä lopuksi tikulla.
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | maitoa |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 50 g | sulatettua voita |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| Pinnalle | |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| Täyte | |
| voita | |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | kylmäsavulohiviipaleita |
| 1 kpl | salaattia |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| Lisäksi | |
| cocktailtikkuja | |
- 1.
Sulata voi. Lisää hiiva, sokeri ja suola reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa muna ja voi. Tee taikinasta kimmoisaa ja pehmeää, mutta ei löysää. Anna kohota 1–2 tuntia peitettynä.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa tasaiseksi. Leivo kahdeksi tangoksi ja jaa tangot 9:ään palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja kohota peitettyinä.
Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla keltuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Halkaise sämpylät, voitele puoliskot voilla. Pane jokaiselle pohjakappaleelle salaattia, tuorejuustoa, pala lohta ja tilliä. Nosta kansi päälle ja kiinnitä se tikulla.
Minisämpylät
Pienet, sievät sämpylät sopivat juhlien seisovaan pöytään tai vaikkapa piknikille. Täytä sämpylät tuorejuustolla, lohella ja tillillä, kiinnitä lopuksi tikulla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | maitoa |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 50 g | sulatettua voita |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Pinnalle | |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
Täyte | |
| voita | |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | kylmäsavulohiviipaleita |
| 1 kpl | salaattia |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
Lisäksi | |
| cocktailtikkuja | |
Valmistus
- 1
Sulata voi. Lisää hiiva, sokeri ja suola reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa muna ja voi. Tee taikinasta kimmoisaa ja pehmeää, mutta ei löysää. Anna kohota 1–2 tuntia peitettynä.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa tasaiseksi. Leivo kahdeksi tangoksi ja jaa tangot 9:ään palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja kohota peitettyinä.
Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla keltuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Halkaise sämpylät, voitele puoliskot voilla. Pane jokaiselle pohjakappaleelle salaattia, tuorejuustoa, pala lohta ja tilliä. Nosta kansi päälle ja kiinnitä se tikulla.
Ravintosisältö
157
Energiaa kcal
655
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
157
Energiaa kcal
655
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 2 tl Kuivahiivaa, 2 tl Suolaa, Voita, 200 g Kylmäsavulohiviipaleita, Ruukku tilliä, Cocktailtikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























