Minisämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Minisämpylät

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta
Pienet, sievät sämpylät sopivat juhlien seisovaan pöytään tai vaikkapa piknikille. Täytä sämpylät tuorejuustolla, lohella ja tillillä, kiinnitä lopuksi tikulla.

Ainekset

2 dl
Vettä
1 dl
Maitoa
2 tl
Kuivahiivaa
2 tl
Suolaa
2 rkl
Sokeria
6 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna
50 g
Sulatettua voita

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

pinnalle

2 rkl
Seesaminsiemeniä

täyte

Voita
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Kylmäsavulohiviipaleita
1 kpl
Salaattia
1 kpl
Ruukku tilliä

lisäksi

Cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi. Lisää hiiva, sokeri ja suola reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa muna ja voi. Tee taikinasta kimmoisaa ja pehmeää, mutta ei löysää. Anna kohota 1–2 tuntia peitettynä.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa tasaiseksi. Leivo kahdeksi tangoksi ja jaa tangot 9:ään palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja kohota peitettyinä.

Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla keltuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise sämpylät, voitele puoliskot voilla. Pane jokaiselle pohjakappaleelle salaattia, tuorejuustoa, pala lohta ja tilliä. Nosta kansi päälle ja kiinnitä se tikulla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

669

160

7,3 g

3,9 g

18,3 g

2,5 g

1,3 g

4,4 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

2 tl Kuivahiivaa,

2 tl Suolaa,

Voita,

200 g Kylmäsavulohiviipaleita,

Ruukku tilliä,

Cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli