Sulata voi. Lisää hiiva, sokeri ja suola reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa muna ja voi. Tee taikinasta kimmoisaa ja pehmeää, mutta ei löysää. Anna kohota 1–2 tuntia peitettynä.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa tasaiseksi. Leivo kahdeksi tangoksi ja jaa tangot 9:ään palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja kohota peitettyinä.
Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla keltuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Halkaise sämpylät, voitele puoliskot voilla. Pane jokaiselle pohjakappaleelle salaattia, tuorejuustoa, pala lohta ja tilliä. Nosta kansi päälle ja kiinnitä se tikulla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
669
160
7,3 g
3,9 g
18,3 g
2,5 g
1,3 g
4,4 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
2 tl Kuivahiivaa,
2 tl Suolaa,
Voita,
200 g Kylmäsavulohiviipaleita,
Ruukku tilliä,
Cocktailtikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli