Minisämpylät

Arvostele resepti
18 Kappaletta

Pienet, sievät sämpylät sopivat juhlien seisovaan pöytään tai vaikkapa piknikille. Täytä sämpylät tuorejuustolla, lohella ja tillillä, kiinnitä lopuksi tikulla.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlvettä
1 dlmaitoa
2 tlkuivahiivaa
2 tlsuolaa
2 rklsokeria
6 dlvehnäjauhoja
1 kplkananmuna
50 gsulatettua voita

Voiteluun

1 kplkananmuna

Pinnalle

2 rklseesaminsiemeniä

Täyte

voita
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
200 gkylmäsavulohiviipaleita
1 kplsalaattia
1 kplruukku tilliä

Lisäksi

cocktailtikkuja

Valmistus

  1. 1

    Sulata voi. Lisää hiiva, sokeri ja suola reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa muna ja voi. Tee taikinasta kimmoisaa ja pehmeää, mutta ei löysää. Anna kohota 1–2 tuntia peitettynä.

    Kaada taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa tasaiseksi. Leivo kahdeksi tangoksi ja jaa tangot 9:ään palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja kohota peitettyinä.

    Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla keltuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Halkaise sämpylät, voitele puoliskot voilla. Pane jokaiselle pohjakappaleelle salaattia, tuorejuustoa, pala lohta ja tilliä. Nosta kansi päälle ja kiinnitä se tikulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 2 tl Kuivahiivaa, 2 tl Suolaa, Voita, 200 g Kylmäsavulohiviipaleita, Ruukku tilliä, Cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä