Minttusuklaa-päärynäjäädyke

arvosana4/5

(10)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Raikas päärynäjäädyke saa juhlavia, makeita raitoja minttusuklaasta ja granaattiomenakinuskista. Tarjoa jäädyke juhlapäivän jälkiruokana.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 levy) minttukrokanttimaitosuklaata
400 gpäärynöitä
1 kplgranaattiomenan siemenet
2 dl(1 prk) kuohukermaa
2 rklsokeria
2 1/2 dl(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Granaattiomenakinuski

2 dlkuohukermaa
1 1/2 dlfariinisokeria
1 kplgranaattiomenan mehu

Valmistus

  1. 1

    Paloittele ⅔ suklaasta. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    200 g(1 levy) minttukrokanttimaitosuklaata
  2. 2

    Kuori ja halkaise päärynät. Poista kota ja paloittele päärynät. Soseuta palat sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    400 gpäärynöitä
  3. 3

    Aseta siivilä kulhon päälle. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet siivilään. Puristele hedelmänpuolikkaista loppu mehu kulhoon. Säästä mehu.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomenan siemenet
  4. 4

    Vaahdota kerma ja sokeri. Vaahdota vaniljakastike toisessa astiassa. Sekoita vaahdot päärynäsoseeseen. Kaada seos vuokaan (1 ½ – 2 l). Valuta päälle sula suklaa. Nostele suklaata haarukalla päärynävaahdon sekaan niin, että pintaan muodostuu kuvioita.

    MääräAinesosa
    2 rklsokeria
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
  5. 5

    Ripottele granaattiomenan siemenet jäädykkeen pinnalle. Peitä vuoka foliolla. Laita jäädyke pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomenan siemenet
  6. 6

    Valmista kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää granaattiomenan mehu. Jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes seos sakenee.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomenan mehu
    2 dlkuohukermaa
    1 1/2 dlfariinisokeria
  7. 7

    Ota jäädyke huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen tarjoamista. Rouhi loppu suklaa. Viimeistele jäädyke suklaarouheella ja kinuskikastikeraidoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä