Paloittele ⅔ suklaasta. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen.
Kuori ja halkaise päärynät. Poista kota ja paloittele päärynät. Soseuta palat sauvasekoittimella.
Aseta siivilä kulhon päälle. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet siivilään. Puristele hedelmänpuolikkaista loppu mehu kulhoon. Säästä mehu.
Vaahdota kerma ja sokeri. Vaahdota vaniljakastike toisessa astiassa. Sekoita vaahdot päärynäsoseeseen. Kaada seos vuokaan (1 ½ – 2 l). Valuta päälle sula suklaa. Nostele suklaata haarukalla päärynävaahdon sekaan niin, että pintaan muodostuu kuvioita.
Ripottele granaattiomenan siemenet jäädykkeen pinnalle. Peitä vuoka foliolla. Laita jäädyke pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Valmista kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää granaattiomenan mehu. Jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes seos sakenee.
Ota jäädyke huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen tarjoamista. Rouhi loppu suklaa. Viimeistele jäädyke suklaarouheella ja kinuskikastikeraidoilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2280
545
34,5 g
21,3 g
51,5 g
51,2 g
3,7 g
5,2 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli