Minttusuklaa-päärynäjäädyke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Minttusuklaa-päärynäjäädyke
Play

Minttusuklaa-päärynäjäädyke

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Raikas päärynäjäädyke saa juhlavia, makeita raitoja minttusuklaasta ja granaattiomenakinuskista. Tarjoa jäädyke juhlapäivän jälkiruokana.

Ainekset

200 g
(1 levy) minttukrokanttimaitosuklaata
400 g
punaisia päärynöitä
1 kpl
granaattiomenan siemenet
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 rkl
sokeria
2 1/2 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

granaattiomenakinuski

2 dl
(2 dl) kuohukermaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1
granaattiomenan mehu

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Paloittele ⅔ suklaasta. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen.

2

Kuori ja halkaise päärynät. Poista kota ja paloittele päärynät. Soseuta palat sauvasekoittimella.

400 g
punaisia päärynöitä
3

Aseta siivilä kulhon päälle. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet siivilään. Puristele hedelmänpuolikkaista loppu mehu kulhoon. Säästä mehu.

1 kpl
granaattiomenan siemenet
4

Vaahdota kerma ja sokeri. Vaahdota vaniljakastike toisessa astiassa. Sekoita vaahdot päärynäsoseeseen. Kaada seos vuokaan (1 ½ – 2 l). Valuta päälle sula suklaa. Nostele suklaata haarukalla päärynävaahdon sekaan niin, että pintaan muodostuu kuvioita.

2 rkl
sokeria
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
5

Ripottele granaattiomenan siemenet jäädykkeen pinnalle. Peitä vuoka foliolla. Laita jäädyke pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

1 kpl
granaattiomenan siemenet
6

Valmista kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää granaattiomenan mehu. Jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes seos sakenee.

1
granaattiomenan mehu
2 dl
(2 dl) kuohukermaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
7

Ota jäädyke huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen tarjoamista. Rouhi loppu suklaa. Viimeistele jäädyke suklaarouheella ja kinuskikastikeraidoilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2280

545

34,5 g

21,3 g

51,5 g

51,2 g

3,7 g

5,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli