Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mokkajäädyke ja suklaakastike

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mokkajäädyke on helppo mutta tyylikäs jälkiruoka, jonka voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä. Kahvia ja tummaa suklaata sisältävä kastike viimeistelee jälkiruoan.

Ainekset

4 kpl
Keltuaista
2 1/2 dl
Tomusokeria
2 tl
Vaniljasokeria
8 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1/2 dl
Pikakahvijauhetta
1/2 dl
Kuumaa vettä

Suklaakastike

200 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kahvia
1 rkl
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa tomu- ja vaniljasokeri sekä keltuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma erikseen. Liuota kahvijauhe kuumaan veteen ja anna jäähtyä. Yhdistä ainekset toisiinsa varovasti käännellen, kaada seos 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja pane pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Mittaa kahvi kattilaan, paloittele sekaan suklaa, sulata välillä sekoitellen miedolla lämmöllä. Viimeistele kastike voilla ja tarjoa jäädykkeen kanssa.

Vinkki Ylijääneistä valkuaisista voit tehdä pikkumarenkeja jäädykkeen kanssa tarjottavaksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 5.5.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

614

2569

50,0 g

29,8 g

35,1 g

34,4 g

1,4 g

6,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria,

0,5 dl Pikakahvijauhetta,

0,5 dl Kuumaa vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli