Mokkajäädyke ja suklaakastike

Mokkajäädyke on helppo mutta tyylikäs jälkiruoka, jonka voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen herkkuhetkeä. Kahvia ja tummaa suklaata sisältävä kastike viimeistelee jälkiruoan.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkeltuaista
2 1/2 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
8 dlkuohu- tai vispikermaa
1/2 dlpikakahvijauhetta
1/2 dlkuumaa vettä

Suklaakastike

200 gtummaa suklaata
1 dlkahvia
1 rklvoita

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa tomu- ja vaniljasokeri sekä keltuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma erikseen. Liuota kahvijauhe kuumaan veteen ja anna jäähtyä. Yhdistä ainekset toisiinsa varovasti käännellen, kaada seos 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja pane pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Mittaa kahvi kattilaan, paloittele sekaan suklaa, sulata välillä sekoitellen miedolla lämmöllä. Viimeistele kastike voilla ja tarjoa jäädykkeen kanssa.

Vinkki Ylijääneistä valkuaisista voit tehdä pikkumarenkeja jäädykkeen kanssa tarjottavaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vaniljasokeria, 0,5 dl Pikakahvijauhetta, 0,5 dl Kuumaa vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä