Vatkaa tomu- ja vaniljasokeri sekä keltuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma erikseen. Liuota kahvijauhe kuumaan veteen ja anna jäähtyä. Yhdistä ainekset toisiinsa varovasti käännellen, kaada seos 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja pane pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Mittaa kahvi kattilaan, paloittele sekaan suklaa, sulata välillä sekoitellen miedolla lämmöllä. Viimeistele kastike voilla ja tarjoa jäädykkeen kanssa.
Vinkki Ylijääneistä valkuaisista voit tehdä pikkumarenkeja jäädykkeen kanssa tarjottavaksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
614
2569
50,0 g
29,8 g
35,1 g
34,4 g
1,4 g
6,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vaniljasokeria,
0,5 dl Pikakahvijauhetta,
0,5 dl Kuumaa vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli