Mökkiläisen kalakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mökkiläisen kalakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kg
Kokonaisia ahvenia tai muita pieniä onkikaloja tai
750 g
Kalafileitä, esim. ahven-, kuha- tai siikafileitä
1/2 l
Vettä
1 tl
Karkeaa merisuolaa
10 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
6 - 7 kpl
Perunaa (mieluiten "vanhaa perunaa")
2 kpl
Sipulia tai 1 nippu kesäsipuleita varsineen
1 kpl
Ruoanvalmistuskermaa tai vettä tai maitoa
Tillisilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Perkaa ensin kalat, jos ne ovat kokonaisia. Poista kidukset ja evät saksilla leikaten, suomusta pinta ja avaa vatsat keittiösaksilla. Poista sisälmykset sekä kidukset. Huuhdo kalat nopeasti kylmällä vedellä ja paloittele annospaloiksi.Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Kuumenna. Lisää kuoritut, lohkotut perunat ja keitä ne puolikypsiksi. Lisää kalapalat ja huuhdotut, lohkotut sipulit ja sipulinvarret. Keitä kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.Lisää kerma ja tillisilppu. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Tarjoa lisänä hapanleipää tai näkkileipää ja voita..

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.