Mosambikilainen katkarapu-maapähkinäkastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mosambikilainen katkarapu-maapähkinäkastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(180 g) katkarapuja
2 dl
Maapähkinöitä
1 kpl
(400 ml) kookosmaitoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Anna katkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Liota maapähkinöitä runsaassa vedessä 2 tuntia. Kaada liotusvesi ja irronneet kuoret pois. Painele pähkinät kuiviksi talouspaperin päällä. Aja pähkinät tehosekoittimessa tasaiseksi jauheeksi.Kuumenna osa kookosmaidosta kattilassa. Lisää kattilaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja keitä, kunnes valkosipulit pehmenevät. Kaada joukkoon loppu kookosmaito, pinaatinpalat ja jauhetut maapähkinät. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.Mausta kastike suolalla. Lisää valutetut ja sulatetut katkaravut ja jatka hauduttamista hetken, kunnes katkaravut ovat lämmenneet. Tarjoa riisin kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 10.9.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.