Mosambikilainen katkarapu-maapähkinäkastike

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(180 g) katkarapuja
2 dlmaapähkinöitä
1 kpl(400 ml) kookosmaitoa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kpl(150 g) pakastepinaattia
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Anna katkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Liota maapähkinöitä runsaassa vedessä 2 tuntia. Kaada liotusvesi ja irronneet kuoret pois. Painele pähkinät kuiviksi talouspaperin päällä. Aja pähkinät tehosekoittimessa tasaiseksi jauheeksi.Kuumenna osa kookosmaidosta kattilassa. Lisää kattilaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja keitä, kunnes valkosipulit pehmenevät. Kaada joukkoon loppu kookosmaito, pinaatinpalat ja jauhetut maapähkinät. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.Mausta kastike suolalla. Lisää valutetut ja sulatetut katkaravut ja jatka hauduttamista hetken, kunnes katkaravut ovat lämmenneet. Tarjoa riisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025