Mosambikilainen katkarapu-maapähkinäkastike - Yhteishyvä

Mosambikilainen katkarapu-maapähkinäkastike

Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(180 g) katkarapuja
2 dl
Maapähkinöitä
1 kpl
(400 ml) kookosmaitoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
Suolaa

Näin teet

1

Anna katkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Liota maapähkinöitä runsaassa vedessä 2 tuntia. Kaada liotusvesi ja irronneet kuoret pois. Painele pähkinät kuiviksi talouspaperin päällä. Aja pähkinät tehosekoittimessa tasaiseksi jauheeksi.Kuumenna osa kookosmaidosta kattilassa. Lisää kattilaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja keitä, kunnes valkosipulit pehmenevät. Kaada joukkoon loppu kookosmaito, pinaatinpalat ja jauhetut maapähkinät. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.Mausta kastike suolalla. Lisää valutetut ja sulatetut katkaravut ja jatka hauduttamista hetken, kunnes katkaravut ovat lämmenneet. Tarjoa riisin kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 10.9.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa