Mummin juhlasilakat

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 kgtuoreita silakoita tai 600 g silakkafileitä
5 dlkylmää vettä
2 tlmerisuolaa
1 tlsokeria
1 dlväkiviinaetikkaa

Kastike:

1 1/5 dlsmetanaa
1 1/2 dlranskankermaa
1 - 2 kplvalkosipulin kynttä
suolaa, sokeria ja valkopippuria
1 dltilli-ruohosipulisilppua

Valmistus

  1. 1

    Perkaa silakat ruodottomiksi fileiksi ja huuhtele varoen kylmässä vedessä, tai käytä valmiita silakkafileitä. Liota fileitä 4-5 tuntia suolalla ja sokerilla maustetussa etikkavedessä, jolloin ne samalla kypsyvät ja muuttuvat vaaleiksi. Valuta fileet hyvin.Sekoita kermat, puserrettu valkosipuli ja mausteet hiukan suolaisenmakeaksi kastikkeeksi. Silppua maustevihannekset.Kierrä silakat rulliksi kokonaisina tai halkaistuina ja lado tölkkiin vuorotellen kastikkeen ja vihersilpun kanssa. Paina kalat liemeen ja nosta tölkkin jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.

    Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

    Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä