Mummin juhlasilakat - Yhteishyvä

Mummin juhlasilakat

???
Annokset
7
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Tuoreita silakoita tai 600 g silakkafileitä
5 dl
Kylmää vettä
2 tl
Merisuolaa
1 tl
Sokeria
1 dl
Väkiviinaetikkaa

KASTIKE:

1 1/5 dl
Smetanaa
1 1/2 dl
Ranskankermaa
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä
Suolaa, sokeria ja valkopippuria
1 dl
Tilli-ruohosipulisilppua

Näin teet

1

Perkaa silakat ruodottomiksi fileiksi ja huuhtele varoen kylmässä vedessä, tai käytä valmiita silakkafileitä. Liota fileitä 4-5 tuntia suolalla ja sokerilla maustetussa etikkavedessä, jolloin ne samalla kypsyvät ja muuttuvat vaaleiksi. Valuta fileet hyvin.Sekoita kermat, puserrettu valkosipuli ja mausteet hiukan suolaisenmakeaksi kastikkeeksi. Silppua maustevihannekset.Kierrä silakat rulliksi kokonaisina tai halkaistuina ja lado tölkkiin vuorotellen kastikkeen ja vihersilpun kanssa. Paina kalat liemeen ja nosta tölkkin jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.

Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

Valmistusvaiheen leipäteksti tai muu sisältö.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa